Από: ΕΛΑΜ

Σ. Ιωάννου: Πρόταση εντυπωσιασμού η αύξηση των ποινών σε αδικήματα βίας λόγω “ταυτότητας” φύλου

Σ. Ιωάννου: Πρόταση εντυπωσιασμού η αύξηση των ποινών σε αδικήματα βίας λόγω “ταυτότητας” φύλου
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 10, 2024-11:08 View: 5

Την αύξηση των προβλεπόμενων ποινών για το αδίκημα της υποκίνησης βίας ή μίσους λόγω γενετήσιου προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου συζήτησε χθες Τετάρτη η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών. Σε δηλώσεις του, για το θέμα ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ, Σωτήρης Ιωάννου, ανέφερε ότι «ως ΕΛΑΜ έχουμε εκφράσει τις επιφυλάξεις μας για την πρόταση νόμου την οποία έχουμε ενώπιον μας, αφού η αύξηση των ποινών συνήθως γίνεται λόγω ανησυχητικής αύξησης των αδικημάτων στη βάση των καταδικών, οι οποίες έχουν επιβληθεί από τα δικαστήρια. Όπως μάθαμε σήμερα δεν υπάρχει καμία ποινική καταδίκη μέχρι σήμερα για αυτό το αδίκημα».

Πρόσθεσε ότι ως εκ τούτου θεωρείται από το ΕΛΑΜ ότι πρόκειται για μια κίνηση εντυπωσιασμού και δεν θα προσφέρει τίποτε απολύτως στην κοινωνία.

Ανέφερε ότι οι ποινικοί νόμοι θα πρέπει να είναι κρυστάλλινοι και εύκολα κατανοητοί, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει σαφής ορισμός για την ταυτότητα φύλου ούτε στο νόμο, ούτε από το δικαστήριο. Έθεσε ακόμα και το ζήτημα της αναλογικότητας όσον αφορά τις ποινές που προβλέπει η πρόταση νόμου.

«Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία ποινική καταδίκη για αυτό το ζήτημα, παρά τα όσα αντίθετα ακούμε ότι υπάρχει έξαρση σε αυτά τα ζητήματα. Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση η αύξηση των ποινών», είπε ο κ. Ιωάννου.

Adblock test (Why?)

Read this on ΕΛΑΜ