Από: ΡΙΚ

Πρόεδρος ΔΣ ΑΗΚ: Επιβεβαίωσε την πρόταση Παπαναστασίου για τον GSI προς την Αρχή

Πρόεδρος ΔΣ ΑΗΚ: Επιβεβαίωσε την πρόταση Παπαναστασίου για τον GSI προς την Αρχή
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 09, 2024-10:12 View: 6

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ, Γιώργος Πέτρου, επιβεβαίωσε την κατάθεση, χθες, πρότασης από τον υπουργό Ενέργειας προς την Αρχή, για ιδιοκτησιακή αποξένωση των δραστηριοτήτων του δικτύου μεταφοράς και διανομής ηλεκτρισμού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Φιλελεύθερος", η πρόταση προβλέπει τη μεταφορά των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων - που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Αρχής Ηλεκτρισμούς - σε κρατική εταιρεία η οποία με τη σειρά της θα συστήσει θυγατρική, μέσω της οποίας θα γίνει η επένδυση ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, στο μετοχικό κεφάλαιο του Great Sea Interconnector.

Ο κύριος Πέτρου εκτιμά ότι δεν υπάρχει κανένα ρίσκο από μια τέτοια ενέργεια, καθότι - όπως ανέφερε - η θυγατρική που θα δημιουργηθεί θα είναι περιορισμένης ευθύνης, με μόνο περιουσιακό στοιχείο τα 100 εκατομμύρια ευρώ της επένδυσης.

Ανέφερε πως η διοίκηση της ΑΗΚ δεσμεύτηκε να δώσει την τελική της απάντηση πριν από τα τέλη Νοεμβρίου και αφού προηγηθεί διαβούλευση με τη διεύθυνση, τις συντεχνίες και το προσωπικό του Οργανισμού.

ΜΑ

Adblock test (Why?)

Read this on ΡΙΚ