Από: ΔΗΠΑ

Μ. ΚΑΡΟΓΙΑΝ:ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Μ. ΚΑΡΟΓΙΑΝ:ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 09, 2024-12:41 View: 4

Χαμηλές παραμένουν οι προσδοκίες από την επερχόμενη άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό, ωστόσο είμαστε προσηλωμένοι στο να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντανά, υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης Συνεργασία ενόψει της άτυπης τριμερούς στη Νέα Υόρκη.

«Ας γίνουν μικρά σταθερά βήματα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει προετοιμαστεί σωστά και προετοιμάζεται όπως πρέπει, αυτή είναι η αίσθηση που έχω από την συνεδρία στο Εθνικό Συμβούλιο. Πιστεύω ότι θα προσέλθει στην συνάντηση έτοιμος και δημιουργικός για διάφορα ενδεχόμενα εάν χρειαστεί», ανέφερε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΡΙΚ ο κύριος Καρογιάν.

Το πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών παραμένει το θεμέλιο των προσπαθειών μας και «η λογική αλλά και πολιτική ηθική λέει ότι οι όποιες προσπάθειες του κυρίου Τατάρ κινηθούν προς την διαδικασία των δύο κρατών, ο ΓΓ θα τον σταματήσει. Είμαι σίγουρος ότι ο κύριος Γκουτέρες δεν θα περιμένει να πάει ο κ.Τατάρ να του λέει τα δικά του. Ο δίαυλος επικοινωνίας με την Τουρκία αλλά και με κάποιους σημαντικούς παίκτες που θα ήθελαν να δουν κάποιες κινήσεις στην Κύπρο, θα δραστηριοποιηθεί ακόμη περισσότερο την τελευταία περίοδο».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων Σταύρου Σταύρου και Σταυριανής Κωνσταντίνου ότι πρέπει να ειπωθούν αλήθειες για το Κυπριακό, ο κύριος Καρογιάν υπογράμμισε ότι δύσκολα «η Τουρκία θα εγκαταλείψει την Κύπρο εκτός και εάν ισχυροί παίκτες στη βάση κάποιων συγκυριών αποφασίσουν ότι ήρθε η ώρα που θα πρέπει να τερματιστούν κάποια πράγματα στο νησί».

«Στο Κραν Μοντανά είχαμε φτάσει στο τελευταίο μίλι. Υπήρξαν οι προϋποθέσεις να αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα. Δεν θα πει η Τουρκία με ευκολία σε έξι μήνες φεύγουν τα τουρκικά στρατεύματα γιατί θέλει να διασφαλίσει τρόπους παραμονής της στο νησί. Η τέχνη είναι να υπάρξουν οι προϋποθέσεις και τώρα, ούτως ώστε να μπούμε σε μια διαπραγμάτευση και εκεί να δούμε τον διεθνή παράγοντα να παίζει τον ρόλο του», τόνισε ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΠΑ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ