Από: ΡΙΚ

Θα μελετηθεί η απόφαση του ΕΔΑΔ με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Θα μελετηθεί η απόφαση του ΕΔΑΔ με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 08, 2024-19:32 View: 5

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι, με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, θα μελετηθεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με την οποία καταδικάζεται η Κύπρος για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Σύρων πολιτών, που επέβαιναν, το 2020, σε σκάφος που αναχαιτίστηκε από τις κυπριακές αρχές και αναγκάστηκε να επιστρέψει στον Λίβανο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει αποδείξει, σε πολλές περιπτώσεις ότι όχι μόνο αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις της, σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα, αλλά κάνει πολύ περισσότερο επειδή η Κυπριακή Δημοκρατία γνωρίζει τι σημαίνει προσφυγιά.

Το ΕΔΑΔ έκρινε ότι οι αρχές μεταχειρίστηκαν τους προσφεύγοντες ως οικονομικούς μετανάστες, ενώ είχαν δηλώσει ότι ήταν αιτούντες άσυλο και πως είχαν δηλώσει πως επιθυμούσαν να ζητήσουν άσυλο στην Κύπρο, ενώ οι κυπριακές αρχές τους μεταχειρίστηκαν ως οικονομικούς μετανάστες.

Σύμφωνα με το Δικαστήριο, οι κυπριακές αρχές ουσιαστικά επέστρεψαν τα δύο άτομα στον Λίβανο, χωρίς να επεξεργαστούν τις αιτήσεις τους για άσυλο και χωρίς να γίνουν όλα τα βήματα που απαιτούνται με βάση τη νομοθεσία για τους πρόσφυγες.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ, ΧΡΥ

Adblock test (Why?)

Read this on ΡΙΚ