Από: ΔΗΚΟ

Ανακοίνωση για την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, μετά την καταδικαστέα επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ

Ανακοίνωση για την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, μετά την καταδικαστέα επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 02, 2024-15:04 View: 7

Το Δημοκρατικό Κόμμα παρακολουθεί με ανησυχία την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή και καταδικάζει τις ιρανικές μαζικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ, οι οποίες, δυστυχώς, επιδεινώνουν περαιτέρω το ήδη τεταμένο κλίμα με απρόβλεπτες συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή. Ταυτόχρονα εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τα θύματα της επίθεσης.

Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η εξάντληση κάθε διπλωματικού μέσου και κάθε προσπάθειας για αποκλιμάκωση προκειμένου να διασφαλιστεί η περιφερειακή σταθερότητα.

Οι ενέργειες στις οποίες προβαίνει η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη για αξιολόγηση της κατάστασης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Η άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, η ενεργοποίηση του σχεδίου Εστία και οι αλλεπάλληλες επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας με ηγέτες γειτονικών κρατών, αποτελούν εχέγγυα για την ανάδειξη και διατήρηση του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας ως σταθεροποιητικού και ανθρωπιστικού πυλώνα συνεργασίας στην ανατολική Μεσόγειο.

Με την ίδια υπευθυνότητα αναμένουμε ότι θα τύχουν αποτελεσματικής διαχείρισης και οι όποιες δυσμενείς συνέπειες στην κυπριακή οικονομία.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε εποικοδομητικά για την ασφάλεια της χώρας, τη θωράκιση της κυπριακής οικονομίας και την προστασία του λαού μας.

Γραφείο Τύπου

2 Οκτωβρίου 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΚΟ