Από: ΑΚΕΛ

Η Τ.Α. να δημιουργεί προοπτικές στην τοπική κοινωνία και να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες στον πολίτη

Η Τ.Α. να δημιουργεί προοπτικές στην τοπική κοινωνία και να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες στον πολίτη
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 02, 2024-15:49 View: 6

Η Τ.Α. να δημιουργεί προοπτικές στην τοπική κοινωνία και να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες στον πολίτη

Περιοδεία Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ στον ΕΟΑ Αμμοχώστου και στον Δήμο Παραλιμνίου-Δερύνειας

Μέσα στο πλαίσιο της αξιολόγησης της μετάβασης από την παλαιά κατάσταση στην καινούρια σε σχέση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την εφαρμογή της μεταρρύθμισης σήμερα περιοδεύσαμε στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου. Είχαμε συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ) Αμμοχώστου, καθώς επίσης επισκεφτήκαμε και συζητήσαμε με τον Δήμαρχο, Αντιδημάρχους και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Παραλιμνίου-Δερύνειας.

Το πρώτο πράγμα που διακρίνουμε από τους πρωταγωνιστές της εφαρμογής της μεταρρύθμισης δηλαδή τους ΕΟΑ και τους Δήμους είναι ότι υπάρχει πολύ μεγάλη θέληση και προσπάθεια για να εφαρμοστεί η μεταρρύθμιση. Για αυτό θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για το μεγάλο κέφι και την όρεξη που επιδεικνύουν για να εφαρμόσουν αυτή την μεταρρύθμιση.

Είναι όμως γεγονός η μεταρρύθμιση πέραν από προοπτικές που ανοίγει, έχει και προβλήματα. Πολλά πράγματα που έχουν αποφασιστεί, όταν μεταφέρονται επί του εδάφους, δεν καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες ή παρουσιάζονται ελλείψεις, ανάγκες, προβλήματα τα οποία θα πρέπει να εντοπιστούν. Ο σκοπός της περιοδείας αυτής από μέρους του Κόμματος είναι να επισημάνουμε αυτές τις ανάγκες και τα προβλήματα. Να δούμε τι χρειάζεται να γίνει επί του εδάφους έτσι ώστε να βοηθηθούν οι ΕΟΑ και οι Δήμοι να ανταπεξέλθουν των δυσκολιών. Να έχουν τα απαραίτητα μέσα, τόσο τα χρηματικά όσο και το προσωπικό και τις αρμοδιότητες και τις εξουσίες που πρέπει να έχουν, για να αντιμετωπίσουν τα διάφορα ζητήματα που υπάρχουν μπροστά τους.

Έχουμε συζητήσει σήμερα με τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για αυτά τα ζητήματα, όπως συζητήσαμε και με τον Πρόεδρο του ΕΟΑ Αμμοχώστου. Θα καταγράψουμε και τα γενικότερα, και τα ειδικότερα, με στόχο να τα μεταφέρουμε τόσο στην εκτελεστική εξουσία, στο αρμόδιο Υπουργείο που έχουν την βαρύνουσα και καθοριστική ευθύνη να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και να δώσουν λύσεις στα προβλήματα και στις ανάγκες. Αλλά και εκεί που μπορούμε μέσω της Βουλής να πετύχουμε εκείνες τις αποφάσεις, εκείνες τις αλλαγές έτσι ώστε η μεταρρύθμιση να πετύχει. Γιατί θέλουμε να πετύχει. Και να έχουμε μια Τοπική Αυτοδιοίκηση η οποία να μπορεί να υπηρετεί και να εξυπηρετεί τον πολίτη. Αυτός είναι ο στόχος. Να έχουμε μια Τοπική Αυτοδιοίκηση η οποία να δημιουργεί προοπτικές τόσο στην τοπική κοινωνία και να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες στον πολίτη. Αυτό θέλουμε να υπηρετήσουμε.

02.10.2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΑΚΕΛ