Από: ΡΙΚ

Εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις στην επιτροπή Παιδείας της Βουλής για το μέλλον του συστήματος διορισμών

Εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις στην επιτροπή Παιδείας της Βουλής για το μέλλον του συστήματος διορισμών
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 18, 2024-16:20 View: 7

Εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις διατυπώθηκαν στην επιτροπή Παιδείας της Βουλής για το μέλλον του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση.

Η συζήτηση έγινε εν όψει της έναρξης του διαλόγου μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και των συνδικαλιστικών οργανώσεων στις 25 Σεπτεμβρίου.

Στο επίκεντρο του διαλόγου-ο οποίος θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους- θα είναι η διατήρηση ή όχι του καταλόγου διοριστέων και μετά το 2027, οπότε σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία θα καταργηθεί.

Υπέρ της διατήρησης του καταλόγου μετά το 2027 με βελτιώσεις για αντιμετώπιση κάποιων στρεβλώσεων τάχθηκε η ΠΟΕΔ, ενώ θέση της ΟΕΛΜΕΚ είναι η εφαρμογή της νομοθεσίας όπως έχει ψηφιστεί αφού διασφαλιστούν όσοι εργάζονται ήδη αλλά δεν έχουν ακόμη διοριστεί.

Η ΟΛΤΕΚ ζήτησε επίσης αποκατάσταση όσων ήδη εργάζονται στην εκπαίδευση καθώς και την εισαγωγή κριτηρίου για διορισμό στην τεχνική εκπαίδευση.

Σήμερα οι διορισμοί γίνονται κατά 50% από τον κατάλογο διοριστέων και 50% από τον κατάλογο διορισίμων που καταρτίζεται κατόπιν εξετάσεων.

Adblock test (Why?)

Read this on ΡΙΚ