Από: KitasWeather

Εξασθένηση ανέμων και επιστροφή των τοπικών βροχών κυρίως στα ορεινά προς τα τέλη της εβδομάδας

Εξασθένηση ανέμων και επιστροφή των τοπικών βροχών κυρίως στα ορεινά προς τα τέλη της εβδομάδας
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 16, 2024-16:50 View: 9

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι το επόμενο τριήμερο θα παρατηρούνται μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και διαστήματα νεφώσεων, με τους ανέμους να παραμένουν ενισχυμένοι κυρίως κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο, για να κυμανθεί μέχρι την Πέμπτη γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Το τελευταίο 3ήμερο αυτής της εβδομάδας αλλά και στις αρχές της νέας εβδομάδας, πιο ασταθείς καιρικές συνθήκες φαίνεται πως θα επηρεάσουν την περιοχή μας, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες βροχής κυρίως στα ορεινά και εσωτερικό καθώς αναμένεται η εκδήλωση μεμονωμένων/τοπικών βροχών/καταιγίδων κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες ενώ οι άνεμοι θα παρουσιάσουν σημαντική εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα παρουσιάζει μικρά σκαμπανεβάσματα, παραμένοντας γενικά γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Το τελευταίο 3ήμερο της πρόγνωσης οι πιθανότητες βροχής φαίνεται να μειώνονται ενώ η θερμοκρασία φαίνεται να σημειώνει μικρή άνοδο.

Aύριο Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις εκτός από το δυτικό 1/3 του νησιού όπου θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές και μέσες νεφώσεις, χωρίς να αποκλείεται μεμονωμένη πρόσκαιρη βροχή στα δυτικά/νοτιοδυτικά παράλια νωρίς το πρωί. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως σε ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και ανατολικότερα, με την πιθανότητα βροχής να κυμαίνεται από 0-25% (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 31 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 28 έως 32 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι αρχικά στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος εκτός από το δυτικό 1/3 του νησιού όπου θα παρατηρούνται λίγες χαμηλές νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρηθούν λίγες υψηλές νεφώσεις ενώ παράλληλα θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως σε ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και ανατολικότερα, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, παραμένοντας ωστόσο γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 32 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 29 έως 32 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 19 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αρχικά στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος εκτός από το δυτικό 1/3 του νησιού όπου θα παρατηρούνται λίγες χαμηλές νεφώσεις ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως σε ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και ανατολικότερα/νοτιοανατολικότερα, χωρίς να αποκλείεται η εκδήλωση μεμονωμένης βροχής το απόγευμα, με την πιθανότητα βροχής να κυμαίνεται από 0-25 (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο κάτω, φτάνοντας γύρω στους 33 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 29 έως 33 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 21 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες υψηλές νεφώσεις κυρίως κατά το δεύτερο μισό της ημέρας ενώ παράλληλα νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά σε περιοχές του εσωτερικού, με την πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων βροχών ή και καταιγίδων το απόγευμα, με την πιθανότητα βροχής να κυμαίνεται από 0-10% στις παράλιες περιοχές ενώ στη Λευκωσία και στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα βροχής ανέρχεται στο 40%. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 34 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 30 έως 32 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Τo Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά στις πλείστες περιοχές ηλιόλουστος εκτός από τα δυτικά όπου θα παρατηρούνται λίγες χαμηλές νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και περιοχές του εσωτερικού και αναμένεται η εκδήλωση τοπικών βροχών/καταιγίδων, με την πιθανότητα βροχής να κυμαίνεται από 0-10% στις παράλιες περιοχές ενώ στη Λευκωσία και στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα βροχής κυμαίνεται από 30-40% (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 34 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 29 έως 32 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 19 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Κυριακή και την Δευτέρα, φαίνεται πως η αστάθεια θα συνεχίσει στην περιοχή μας με την εκδήλωση μεμονωμένων/τοπικών βροχών κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, παραμένοντας όμως γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Το τελευταίο 3ήμερο της πρόγνωσης, η πιθανότητα βροχής φαίνεται να μειώνεται σημαντικά στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό ενώ παράλληλα φαίνεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας.

Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί θα πνέουν αύριο Τρίτη αρχικά μεταβλητοί εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς εντάσεως 4-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ ενώ στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια θα πνέουν εντάσεως 5-6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ το απόγευμα. Την Τετάρτη, Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς εντάσεως 4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ ενώ στα παράλια θα πνέουν εντάσεως 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ και παροδικά στα νοτιοανατολικά παράλια τα 7 μποφόρ το απόγευμα. Την Πέμπτη, Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς εντάσεως 4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ ενώ στα παράλια θα πνέουν εντάσεως 4-5 μποφόρ και τοπικά στα νότια/νοτιοανατολικά έως 6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ το απόγευμα. Την Παρασκευή και κατά το Σ/Κ, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στρέφονται προοδευτικά σε θαλάσσιους, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα παράλια τα 5 μποφόρ την Παρασκευή το απόγευμα. Το πρώτο μισό της νέας εβδομάδας, οι άνεμοι φαίνεται να παραμένουν θαλάσσιοι.

Για να δείτε τις ανανεωμένες προγνώσεις, πατήστε στην τοποθεσία που σας ενδιαφέρει:

Λεμεσός

Λευκωσία

Λάρνακα

Παραλίμνι

Πάφος

Πόλη Χρυσοχούς

Τρόοδος (1900 μέτρα)

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την ανανεωμένη 10ήμερη πρόγνωση του Kitasweather για το Τρόοδος (1900 μέτρα).

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather