Από: ΔΗΚΟ

Συνάντηση του Προέδρου του ΔΗΚΟ με την Κίνηση Προσφύγων και Εκτοπισμένων Μανάδων

Συνάντηση του Προέδρου του ΔΗΚΟ με την Κίνηση Προσφύγων και Εκτοπισμένων Μανάδων
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 19, 2023-18:14 View: 60

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκ μητρογονίας πρόσφυγες συζητήθηκαν σήμερα στη διάρκεια συνάντησης που είχε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος και αντιπροσωπεία του κόμματος, με την Κίνηση Προσφύγων και Εκτοπισμένων Μανάδων.

Το Δημοκρατικό Κόμμα έχει χαιρετίσει από την πρώτη στιγμή την εξαγγελία του Υπουργού Εσωτερικών ν’ ανοίξει έναν κύκλο διαβούλευσης με το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, για να συζητήσει το ενδεχόμενο παραχώρησης του δικαιώματος εγγραφής των εκ μητρογονίας προσφύγων στους εκλογικούς καταλόγους των κατεχόμενων δήμων και κοινοτήτων στο πλαίσιο των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι στόχος είναι να υπάρξει θετική ανταπόκριση από την πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων, ώστε να θεσμοθετηθεί το εν λόγω δικαίωμα στους εκ μητρογονίας πρόσφυγες. Κάτι τέτοιο, πρόσθεσε, ενισχύει σημαντικά τον δεσμό των δεύτερης και τρίτης γενιάς προσφύγων με την κατεχόμενη γη μας.

Η αντιπροσωπεία του ΔΗΚΟ άκουσε με προσοχή όλα τα αιτήματα της Κίνησης και τόνισε ότι το ΔΗΚΟ ήταν, είναι και θα είναι δίπλα από τους πρόσφυγες μας.

Στη συνάντηση τον κ. Παπαδόπουλο πλαισίωναν ο Βουλευτής Αμμοχώστου Χρίστος Σενέκης, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου κ. Γιώργος Ιωάννου και ο Εκπρόσωπος Τύπου Θεόδωρος Μανιταράς.

Γραφείο Τύπου

19 Σεπτεμβρίου 2023

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΚΟ