Από: ΡΙΚ

Διαφορετικές οι εκτιμήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των συνδέσμων των ξενοδόχων για τη μεσολαβητική πρόταση του Υπουργείου Εργασίας

Διαφορετικές οι εκτιμήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των συνδέσμων των ξενοδόχων για τη μεσολαβητική πρόταση του Υπουργείου Εργασίας
Δημοσιεύθηκε: Αυγούστου 29, 2024-19:46 View: 16

Διαφορετικές εκτιμήσεις εκφράζουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και οι επαγγελματικοί σύνδεσμοι των ξενοδόχων, για τη μεσολαβητική πρόταση που έλαβαν το μεσημέρι από το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του υπουργείου Εργασίας.

Ανακοίνωση της ΣΕΚ αναφέρει ότι η πρόταση περιλαμβάνει σημαντικές πρόνοιες, όπως μισθολογικές αυξήσεις και αύξηση των μικτών εισφορών στο Ταμείο Προνοίας.

Ο Γενικός Γραμματέας της κλαδικής οργάνωσης των ξενοδοχοϋπαλλήλων της ΠΕΟ, Νεόφυτος Τιμινής δήλωσε ότι "υπάρχουν αρκετά θέματα που δεν αφήνουν περιθώρια για δυνατότητα συμφωνίας στο συνολικό πακέτο της πρότασης".

Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η πρόταση δεν ικανοποιεί 100% τον Σύνδεσμο και χρήζει περαιτέρω επεξεργασίας.

Ο Πρόεδρος του ΣΤΕΚ, 'Ακης Βαβλίτης σημείωσε ότι η πρόταση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού οι πλείστοι όροι της αποτελούν αποτέλεσμα συγκλίσεων θέσεων του ΣΤΕΚ με τις συντεχνίες.

'Ολοι οι εκπρόσωποι επιφυλάχθηκαν για τελικές τοποθετήσεις μετά την αναλυτική συζήτηση της πρότασης στα συλλογικά όργανα των συνδέσμων και οργανώσεων τους.

Adblock test (Why?)

Read this on ΡΙΚ