Από: ΔΗΠΑ

ΕΥΑΡΕΣΚΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ «ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ»

ΕΥΑΡΕΣΚΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ «ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ»
Δημοσιεύθηκε: Αυγούστου 29, 2024-12:43 View: 13

Η Δημοκρατική Παράταξη, εκφράζει την ευαρέσκειά της για τη θέσπιση του «Συνηγόρου του Ασθενή», που θα παρέχει στους ασθενείς και τις οικογένειές τους ένα μηχανισμό αναφοράς και αντιμετώπισης τυχόν προβλημάτων ή καταγγελιών που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια θεραπείας ή νοσηλείας τους.

Ο θεσμός θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα και μια γέφυρα μεταξύ των ασθενών και των υγειονομικών φορέων, προωθώντας την επίλυση διαφορών και την βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, με ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό.  

Ευελπιστούμε ότι το μέτρο θα ενδυναμώσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στο γενικό σύστημα υγείας και θα παρέχει εργαλεία για τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών υγείας, σύμφωνα με τα πρότυπα που προάγει ο θεσμός.

Η ΔΗ.ΠΑ, υπογραμμίζει την ίδια ώρα, ότι η αποτελεσματικότητα του θεσμού εξαρτάται από την ενημέρωση, την ενεργή στήριξη και συμμετοχή τόσο των πολιτών όσο και των υγειονομικών αρχών, καθώς και το γεγονός ότι πρέπει να διασφαλίζεται με τρόπο η ανεξαρτησία και η δυνατότητα παρέμβασης του Συνηγόρου, σε κρίσιμες περιπτώσεις.

Την ίδια ώρα, η Δημοκρατική Παράταξη, τονίζει την αναγκαιότητα να βρεθεί σύντομα η χρυσή τομή και για το νέο πλαίσιο λειτουργίας της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, καθώς αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την αποτελεσματική και έγκαιρη παροχή πρώτων βοηθειών και ιατρικής φροντίδας στους πολίτες.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ