Από: KitasWeather

Παραμένουν ενισχυμένοι οι άνεμοι τα απογεύματα – Μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά το επόμενο 3ήμερο

Παραμένουν ενισχυμένοι οι άνεμοι τα απογεύματα – Μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά το επόμενο 3ήμερο
Δημοσιεύθηκε: Αυγούστου 29, 2024-10:50 View: 13

Αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα με κέντρο την περιοχή των Βαλκανίων και αβαθές βαρομετρικό χαμηλό στην επιφάνεια στην ανατολική Μεσόγειο θα συντηρούν μέχρι και το τέλος αυτής της εβδομάδας μέτριο έως ισχυρό και κυρίως το διήμερο Πέμπτη και Σάββατο έως πολύ ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα στην περιοχή μας κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες. Παράλληλα θα επικρατούν ασταθείς καιρικές συνθήκες και αναμένεται η εκδήλωση μεμονωμένων βροχών/καταιγίδων κατά τις απογευματινές ώρες κυρίως σε ανατολικά/νοτιοανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και σε ανατολικά/νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού κυρίως την Παρασκευή και κατά το Σ/Κ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο αύριο Παρασκευή και μη αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο, παραμένοντας γενικά γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα ενώ την Κυριακή αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Μερική εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από Δευτέρας, με το ρίσκο βροχής όμως να συνεχίζει κατά τις απογευματινές ώρες στα ορεινά/ημιορεινά, εσωτερικό και ανατολικά ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο κάτω.

Σήμερα Πέμπτη, το αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα παραμένει στην περιοχή των Βαλκανίων ενώ παράλληλα αβαθές βαρομετρικό χαμηλό στην επιφάνεια στην ανατολική Μεσόγειο θα επηρεάζει την περιοχή μας.

Στην περιοχή μας, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής χαμηλής νέφωσης, ο καιρός έχει καταστεί στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος εκτός από τα δυτικά όπου συνεχίζουν να παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως σε ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και ανατολικότερα, χωρίς να αποκλείονται μεμονωμένες βροχές μικρής διάρκειας και έκτασης. Στην περιοχή μας θα πνέει μέτριο έως ισχυρό και τοπικά έως πολύ ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα παράλια αναμένεται να παρατηρηθεί χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 34 έως 37 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 32 έως 36 βαθμούς Κελσίου στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 31 έως 33 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για σήμερα Πέμπτη (29/08/2024)

Αύριο Παρασκευή, το αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα θα αρχίσει και πάλι να προσεγγίζει ελαφρώς την περιοχή μας ενώ αβαθές βαρομετρικό χαμηλό στην ανατολική Μεσόγειο θα συνεχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας.

Μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως σε ανατολικά/νοτιοανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και ανατολικότερα/νοτιοανατολικότερα και αναμένεται η εκδήλωση μεμονωμένων βροχών ή καταιγίδας. Στην περιοχή μας θα πνέει και πάλι μέτριο έως ισχυρό και παροδικά στα νοτιοανατολικά παράλια έως πολύ ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα παράλια αναμένεται να παρατηρηθεί χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στο εσωτερικό, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 35 έως 38 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 33 έως 36 βαθμούς Κελσίου στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 31 έως 33 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Παρασκευή (30/08/2024)

Το Σάββατο, αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα με κέντρο τα Βαλκάνια και αβαθές βαρομετρικό χαμηλό στην επιφάνεια στην ανατολική Μεσόγειο θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την περιοχή μας.

Μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος εκτός από τo δυτικό 1/3 του νησιού όπου θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές και μέσες νεφώσεις οι οποίες αναμένεται να δώσουν λίγες σταγόνες βροχής ή μεμονωμένες ελαφριές ορογραφικές βροχές κυρίως στις δυτικές πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις σε ανατολικά/νοτιοανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και ανατολικότερα/νοτιοανατολικότερα και αναμένεται η εκδήλωση μεμονωμένων βροχών/καταιγίδων στο ανατολικό/νοτιοανατολικό 1/3 του νησιού ενώ στις δυτικές πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους η πιθανότητα για μεμονωμένες ελαφριές ορογραφικές βροχές συνεχίζει. Στην περιοχή μας θα πνέει μέτριο έως ισχυρό και τοπικά έως πολύ ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα παράλια αναμένεται να παρατηρηθεί χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 35 έως 38 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 33 έως 36 βαθμούς Κελσίου στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 31 έως 33 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για το Σάββατο (31/08/2024)

Την Κυριακή, το αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα θα εισέλθει στην κυκλοφορία της ατμόσφαιρας με αποτέλεσμα σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα και αβαθές βαρομετρικό χαμηλό στην επιφάνεια στην ανατολική Μεσόγειο να επηρεάζουν την περιοχή μας.

Μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος εκτός από τα δυτικά όπου θα συνεχίσουν να παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες χαμηλές νεφώσεις κυρίως αρχικά. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως σε ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους, εσωτερικό και ανατολικότερα/νοτιοανατολικότερα και αναμένεται η εκδήλωση μεμονωμένων βροχών/καταιγίδων. Στην περιοχή μας θα πνέει και πάλι μέτριο έως ισχυρό και παροδικά στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια έως πολύ ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα παράλια αναμένεται να παρατηρηθεί χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 33 έως 36 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 31 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Κυριακή (01/09/2024)

Την Δευτέρα, σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα θα επηρεάζει την περιοχή μας.

Μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά, εσωτερικό και ανατολικά και αναμένεται η εκδήλωση μεμονωμένων βροχών ή και καταιγίδας. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μερική εξασθένηση, ωστόσο θα συνεχίσουν να πνέουν ενισχυμένοι κυρίως στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα παράλια αναμένεται να παρατηρηθεί χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο κάτω, φτάνοντας γύρω στους 32 έως 35 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 31 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Δευτέρα (02/09/2024)

Στην πιο κάτω εικόνα, βλέπετε τη θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας για χθες, η οποία στην περιοχή μας κυμαίνεται γύρω στους 28-30 βαθμούς Κελσίου (εικόνα 1). Αυτές οι θερμοκρασίες είναι γύρω στους 1-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα (εικόνα 2).

Εικόνα 1: Θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας
Εικόνα 2: Θερμοκρασιακή ανωμαλία της επιφάνειας της θάλασσας

Ο κίνδυνος έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιών σύμφωνα με τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες είναι μέτριος στα υψηλότερα ορεινά, εξαιρετικά υψηλός στα νότια και πολύ υψηλός στις υπόλοιπες περιοχές.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather