Από: ΔΗΣΥ

Συνάντηση Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων και Προέδρου ΔΗΣΥ κ. Αννίτας Δημητρίου με τον ΠΑΣΥΞΕ

Συνάντηση Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων και Προέδρου ΔΗΣΥ κ. Αννίτας Δημητρίου με τον ΠΑΣΥΞΕ
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 18, 2023-14:52 View: 66

Καλωσορίζοντας τον νέο Πρόεδρο του ΔΣ του ΠΑΣΥΞΕ η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αννίτα Δημητρίου, ευχήθηκε στον κ. Θάνο Μιχαηλίδη καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι προκλήσεις, που αντιμετωπίζει ο τουρισμός και ειδικότερα ο ξενοδοχειακός τομέας, καθώς και το πως αυτές θα ξεπεραστούν και θα μετατραπούν σε ακόμη μεγαλύτερη προοπτική για έναν από τους βασικούς πνεύμονες της οικονομίας μας. 

Στόχος, όπως σημείωσε η κ. Δημητρίου, είναι να συνεχιστεί η εφαρμογή της Εθνικής Στρατηγικής για τον Τουρισμό, όπως τέθηκε επί τάπητος από τη διακυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού. Πρέπει να εργαστούμε στοχευμένα, πρόσθεσε, για να μετατρέψουμε τις προκλήσεις σε ευκαιρίες, ειδικά μετά τις κρίσεις λόγω πανδημίας και πολέμου στην Ουκρανία. 

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι εδώ υπογράμμισε για να προσφέρει ουσιαστική στήριξη προκειμένου να κάνουμε πράξη τη διαρκή ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος. 

 Ο συγκεκριμένος τομέας επεσήμανε η κ. Δημητρίου, συνεισφέρει άμεσα και έμμεσα το 20% περίπου του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος του τόπου και εκπροσωπεί την ίδια τη χώρα μας. Υπογράμμισε ακόμη ότι οφείλουμε να προχωρήσουμε αποφασιστικά για να αντιμετωπίσουμε πάγια αιτήματα του κλάδου όπως η εποχικότητα και να επιτύχουμε ολόχρονοτουρισμό υψηλής ποιότητας, καθώς και την περαιτέρω διεύρυνση του τουριστικού προϊόντος.

Από την πλευρά του ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε τη σημασία να υπάρξει ουσιαστική στήριξη από την πολιτεία, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη να τροχοδρομηθεί έγκαιρη και άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η τουριστική και ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Την Πρόεδρο του ΔΗΣΥ πλαισίωναν στη συνάντηση, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Τορναρίτης, η Αντιπρόεδρος κ. Σάβια Ορφανίδου και ο Αντιπρόεδρος κ. Μάριος Πελεκάνος.

18.09.23

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΣΥ