Από: ΕΛΑΜ

59 χρόνια από το βομβαρδισμό της Τηλλυρίας – Μεταβαίνουν μαζικά οι Τ/κ για εορτασμούς

59 χρόνια από το βομβαρδισμό της Τηλλυρίας – Μεταβαίνουν μαζικά οι Τ/κ για εορτασμούς
Δημοσιεύθηκε: Αυγούστου 08, 2023-18:37 View: 67

59 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τους βομβαρδισμούς της τουρκικής αεροπορίας στην Τηλλυρία. Η δημιουργία θύλακα στην περιοχή ήταν στρατηγικής σημασίας για τους τουρκικούς σχεδιασμούς για διχοτόμηση της Κύπρου, αφού επέτρεπε τη διά θαλάσσης επαφή με τους Τουρκοκύπριους.

Οι βομβαρδισμοί με βόμβες ναπάλμ και οι δολοφονίες αμάχων αποτελούν μία ακόμη αποτρόπαια πράξη στη μεγάλη λίστα των εγκλημάτων που διέπραξε η Τουρκία εναντίον του Ελληνισμού.

Το ΕΛΑΜ τιμά τους 55 νεκρούς από τις επιδρομές των Τούρκων (μεταξύ των οποίων 28 άμαχοι). Τιμούμε επίσης τους μαχητές της Εθνικής Φρουράς και τους εθελοντές που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή για να σταματήσουν τις ορδές των Τουρκοκυπρίων και των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Τα γεγονότα του 1964 δεν πρόκειται να ξεχαστούν! Η Τουρκία εγκλημάτησε εις βάρος του Λαού μας και ο βομβαρδισμός της Τηλλυρίας αποτέλεσε μέρος του ευρύτερου σχεδιασμού που υλοποιήθηκε δέκα χρόνια αργότερα.

Σήμερα, 59 χρόνια μετά, όπως και κάθε χρόνο, εκατοντάδες Τουρκοκύπριοι και Γκρίζοι Λύκοι μεταβαίνουν στην Τηλλυρία για να πανηγυρίσουν τη δολοφονία 55 Ελλήνων της Κύπρου και τα εγκλήματα που διέπραξαν (900 περίπου άτομα μετέβησαν σήμερα). Μάλλον κάπως έτσι αντιλαμβάνονται οι Τουρκοκύπριοι την «επανένωση» και την «ειρηνική συμβίωση»…

Όσο οι Κυβερνήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας (διαχρονικά) επιτρέπουν αυτό το αίσχος, τόσο περισσότερο χρειάζεται οι Έλληνες της Κύπρου να σηκώσουν το κεφάλι και να αντισταθούν.

Θυμίζουμε ότι το ΕΛΑΜ είναι το μοναδικό πολιτικό κόμμα το οποίο μέσα στη Βουλή κατέθεσε επανειλημμένα πρόταση για κλείσιμο όλων των οδοφραγμάτων, την ίδια ώρα που οι υπόλοιποι είτε αρνούνται την πρότασή μας είτε κρύβονται…

Adblock test (Why?)

Read this on ΕΛΑΜ