Από: ΕΛΑΜ

Το ΕΛΑΜ τίμησε του ήρωες του 64’ και 74’ στα Εθνικά Μνημόσυνα

Το ΕΛΑΜ τίμησε του ήρωες του 64’ και 74’ στα Εθνικά Μνημόσυνα
Δημοσιεύθηκε: Αυγούστου 05, 2024-10:12 View: 26

To Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, κρατώντας άσβεστη τη φλόγα της εθνικής μνήμης, παρευρέθηκε στα εθνικά μνημόσυνα, τιμώντας τους ήρωες που θυσιάστηκαν το 1964 στις μάχες της Τηλλυρίας και το 1974 κατά την τουρκική εισβολή.

Τους πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή, της Κοινότητας, Πέρα Ορεινής, Κώστα Σ. Σώττου, Παντελή Νικολάου, Γεωργίου Αρτεμίου, Χαράλαμπου Μηνά και Χριστάκη Χαραλάμπους, τίμησε το ΕΛΑΜ.

Στεφάνι κατέθεσε ο Πρόεδρος, Χρίστος Χρίστου και ο Χρίστος Κουππαρής  εκ μέρους της περιφέρειας Ταμασού.

Στην Ασγάτα, στο μνημόσυνο του ήρωα Γεωργίου Χ. Κατσαρή, που έπεσε ηρωικά μαχόμενος στον Παχύαμμο της Τηλλυρίας, στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) κατέθεσε ο Επαρχιακός Λεμεσού Πόλυς Ανωγυριάτης, ενώ εκ μέρους του ΕΛΑΜ Ανατολικής Λεμεσού, η συναγωνίστρια και κοινοτική σύμβουλος Ασγάτας, Ελεάνα Λεωνίδου.

Στη Τριμήκληνη, στο Εθνικό μνημόσυνο του ήρωα της Τουρκικής Εισβολής Δημήτρη Αρμινιώτη, εκ μέρους του Προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου στεφάνι κατέθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Λεμεσού, Παναγιώτης Ηρακλέους και εκ μέρους της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού η Σχολική Έφορος Λεμεσού Γεωργία Ηρακλέους.

Στη Κοινότητα της Γεράσας στο Εθνικό Μνημόσυνο του Σάββα Σάββα, ο οποίος χτυπήθηκε από εχθρικό βόλι στις 16 Αυγούστου το 1974, καθώς κυμάτιζε την Ελληνική σημαία, για να κάνει νόημα και να ενθαρρύνει τους άνδρες της ΕΛΔΥΚ, στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ) κατέθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Πολεμιδιών Γιώργος Γενεθλίου, ενώ εκ μέρους της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού η συναγωνίστρια Έφη Μέφερη.

Στο Σούνι, στο Εθνικό Μνημόσυνο του ήρωα Βρυώνη Μονιάτη, που όρθωσε ανάστημα απέναντι στον τούρκο εισβολέα, στεφάνια εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ και της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού κατέθεσαν το Μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού Κωνσταντίνος Παύλου και η Σχολική Έφορος Πολεμιδιών Λουκία Παύλου.

Εθνικό Μνημόσυνο Πεσόντων Ηρώων Κοινότητας Ξυλοφάγου.

Στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ, κατέθεσε ο Βουλευτής Λάρνακας, Σωτήρης Ιωάννου.

Μιχαλάκης Βραχίμης και Νίκος Θεοφάνους: έπεσαν στις μάχες της Μανσούρας στις 8 Αυγούστου 1964. Τότε που η Κύπρος είχε πάρει την πρώτη γεύση από τους υποχθόνιους επεκτατικούς και πολεμοχαρείς σχεδιασμούς της Τουρκίας.

Φρίξος Παναγιώτου: έπεσε μαχόμενος στην Αλαμινό, στις 20 Ιουλίου 1974, την πρώτη ημέρα της εισβολής.

Δεκανέας Ανδρέας Κάτζιη, Δεκανέας Νίκος Κάτζιη, Αντώνης Γερασίμου, Χριστοφής Πττασιά και Πέτρος Λοΐζου: έπεσαν μαχόμενοι στην περιοχή του Αγίου Παύλου, στις 14 Αυγούστου 1974, με την έναρξη της δεύτερης φάσης της τουρκικής επίθεσης κατά της πατρίδας μας.

Λοΐζος Χρίστου: έπεσε μαχόμενος στις 14 Αυγούστου 1974 επίσης, στην Αμμόχωστο.

Γιωργαλλής Γιωργαλλή: πολέμησε και έπεσε στη Μια Μηλιά.

Κυριάκος Τζιάπρα: αγνοούμενος μέχρι το 2011, έπεσε μαχόμενος στο Παλαίκυθρο.

Σταύρος Μούσουλλου: αγνοούμενος μέχρι το 2017, έπεσε υπερασπιζόμενος την πατρίδα στη Λαπάτσα Σκυλλούρας, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, σε ηλικία μόλις 18 ετών.

Ετήσιο Εθνικό  Μνημόσυνο των πεσόντων τέκνων της Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας κατά την Τουρκική Ανταρσία του 1964 Ανδρέα Στέλιου και κατά τις μάχες της  Τυλληρίας  την  7η και 8η  Αυγούστου 1964, Ανδρέα Στρουθίδη, Χριστάκη Πτωχόπουλου, Λάζαρου Γεωργίου, Γεώργιου Χριστοδούλου, Παύλου Μιχαηλά, Παντελή Κοντού, Νίκου Θεοφάνους και  Μιχάλη Βραχίμη.

Στεφάνι κατέθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος ΕΛΑΜ Λάρνακας, Βαλεντίνος Αλαμάνγκος.

Στο εθνικό μνημόσυνο των ηρώων της κοινότητας Άρμου, Ανδρέα Χαραλαμπίδη και τον Ανδρέα Χατζηθεορή, που έπεσαν μαχόμενοι στις Μάχες της Τηλλυρίας τον Αύγουστο του 1964, παρευρέθηκε το ΕΛΑΜ. Στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ, κατέθεσε ο Αναπληρωτής Προέδρος Ε.ΛΑ.Μ, Πέτρος Κουντουρέσιης και για το ΕΛΑΜ Πάφου, ο Κυριάκος Σάββα Επαρχιακός Οργανωτικός   Δημοτικός Σύμβουλος ΕΛΑΜ Δήμος Πάφου.

Στο Εθνικό Μνημόσυνο Ηρώων της Κοινότηταες Λετύμπους, στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ, κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΑΜ, Μιχάλης Μιχαηλ.

Στο ετήσιο Εθνικό και Θρησκευτικό Μνημόσυνο των ηρώων, Χρίστου Κωνσταντινίδη, Γιαννάκη Π. Ταλιώτη, Αντώνη Αντωνίου και Μιχάλη Χρ. Κυπριανού, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Γεροσκήπου, παρευρέθηκε το ΕΛΑΜ.

Στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ , κατέθεσε ο Γιώργος Σεραφείμ,  μέλος  Κεντρικής Επιτροπής ΕΛΑΜ.

Επίσης το ΕΛΑΜ Πάφου, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων και Αγνοουμένων  Καταδρομέων κατά την διάρκεια της τουρκικής εισβολής,  που βρίσκεται στην Λεωφόρο Ευρώπης.

Adblock test (Why?)

Read this on ΕΛΑΜ