Από: KitasWeather

Μικρή περαιτέρω άνοδος θερμοκρασίας – Έως τους 41-42°C ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες

Μικρή περαιτέρω άνοδος θερμοκρασίας – Έως τους 41-42°C ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες
Δημοσιεύθηκε: Ιουλίου 29, 2024-10:04 View: 11

Πιο θερμή αέρια μάζα έχει αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή, με αποτέλεσμα την μικρή περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας σήμερα Δευτέρα, με τον υδράργυρο να φτάνει έως και τους 41-42 βαθμούς Κελσίου ενώ μέχρι και την Παρασκευή δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή των θερμοκρασιών, με τις μέγιστες τιμές να φτάνουν έως και τους 41 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν ενίσχυση κυρίως στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια αύριο το απόγευμα ενώ μέτριο έως ισχυρό βορειοδυτικό/νοτιοδυτικό ρεύμα αέρα αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας την Παρασκευή. Από βροχές δεν φαίνεται με τα μέχρι στιγμής κάτι το ιδιαίτερο, πέραν από κάποιες μικρές πιθανότητες εκδήλωσης μεμονωμένων βροχών στα ορεινά/ημιορεινά κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες της Πέμπτης.

Σήμερα Δευτέρα, ο καιρός θα είναι και πάλι ηλιόλουστος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 39 έως 42 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 34 έως 38 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 28 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για σήμερα Δευτέρα (29/07/2024)

Για σήμερα Δευτέρα, το Kitasweather έχει εκδώσει κίτρινη προειδοποίηση υψηλών θερμοκρασιών και περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Νέα κίτρινη προειδοποίηση υψηλών θερμοκρασιών από Kitasweather για την Δευτέρα (29/7)

Αύριο Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά παντού ηλιόλουστος ενώ το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά. Το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται ενίσχυση των ανέμων κυρίως στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα παράλια αναμένεται να σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 38 έως 41 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 33 έως 36 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 28 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Τρίτη (30/07/2024)

Την Τετάρτη, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί παντού ηλιόλουστος ενώ το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα παράλια αναμένεται να σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 38 έως 41 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 33 έως 37 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 27 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Τετάρτη (31/07/2024)

Την Πέμπτη, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος. To μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά, χωρίς να αποκλείεται η εκδήλωση μεμονωμένων βροχών. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα παράλια αναμένεται να σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 38 έως 41 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 34 έως 36 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 27 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Πέμπτη (01/08/2024)

Την Παρασκευή, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά. Στην περιοχή μας θα πνέει μέτριο έως ισχυρό βορειοδυτικό/νοτιοδυτικό ρεύμα αέρα κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 38 έως 41 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 35 έως 37 βαθμούς Κελσίου στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 33 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 26 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Παρασκευή (02/08/2024)

Στην πιο κάτω εικόνα, βλέπετε τη θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας για προχθες, η οποία στην περιοχή μας κυμαίνεται γύρω στους 28-30 βαθμούς Κελσίου (εικόνα 1). Αυτές οι θερμοκρασίες είναι γύρω στους 1-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα (εικόνα 2).

Εικόνα 1: Θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας
Εικόνα 2: Θερμοκρασιακή ανωμαλία της επιφάνειας της θάλασσας

Ο κίνδυνος έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιών σύμφωνα με τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες είναι πολύ υψηλός στα υψηλότερα ορεινά και εξαιρετικά υψηλός στις υπόλοιπες περιοχές.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather