Από: KitasWeather

Ξηρός και θερμός ο καιρός το επόμενο διήμερο – Επιστρέφουν τα 40άρια από αύριο Κυριακή

Ξηρός και θερμός ο καιρός το επόμενο διήμερο – Επιστρέφουν τα 40άρια από αύριο Κυριακή
Δημοσιεύθηκε: Ιουλίου 27, 2024-11:39 View: 18

Πιο θερμή αέρια μάζα θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας τις επόμενες ημέρες, με αποτέλεσμα την σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας, με τον υδράργυρο να φτάνει έως και τους 40 βαθμούς την Κυριακή ενώ από την Δευτέρα, η θερμοκρασία θα ξεπεράσει ελαφρώς και τους 40 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, το διήμερο Κυριακή – Δευτέρα, η αέρια μάζα θα είναι και πιο ξηρή. Την Τρίτη και την Τετάρτη δεν φαίνεται γενικά αξιόλογη μεταβολή των θερμοκρασιών κυρίως στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται γύρω στους 40-41 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο αναμένεται εκ νέου άνοδος των επιπέδων υγρασίας με αποτέλεσμα την αύξηση της δυσφορίας.

Σήμερα Σάββατο, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος. Το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά, χωρίς να αποκλείεται η εκδήλωση μεμονωμένης βροχής μικρής διάρκειας και έκτασης.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 36 έως 39 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 33 έως 36 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για σήμερα Σάββατο (27/07/2024)

Αύριο Κυριακή, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα ενώ στα παράλια, η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 37 έως 40 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 35 έως 37 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 27 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Κυριακή (28/07/2024)

Την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι και πάλι ηλιόλουστος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 39 έως 42 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 34 έως 38 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 28 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Δευτέρα (29/07/2024)

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά παντού ηλιόλουστος ενώ το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 38 έως 41 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 33 έως 36 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 27 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Τρίτη (30/07/2024)

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι αρχικά παντού ηλιόλουστος ενώ το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 38 έως 41 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 33 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 27 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Τετάρτη (31/07/2024)

Στην πιο κάτω εικόνα, βλέπετε τη θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας για προχθες, η οποία στην περιοχή μας κυμαίνεται γύρω στους 28-30 βαθμούς Κελσίου (εικόνα 1). Αυτές οι θερμοκρασίες είναι γύρω στους 1-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα (εικόνα 2).

Εικόνα 1: Θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας
Εικόνα 2: Θερμοκρασιακή ανωμαλία της επιφάνειας της θάλασσας

Ο κίνδυνος έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιών σύμφωνα με τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες είναι υψηλός στα υψηλότερα ορεινά και πολύ υψηλός στις υπόλοιπες περιοχές.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather