Από: ΕΛΑΜ

50η ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ- ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΚΕΛ;

50η ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ- ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΚΕΛ;
Δημοσιεύθηκε: Ιουλίου 25, 2024-10:42 View: 20

50Η ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ 50 ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ

                ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΝΟΡΘΩΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ

 Σε συνέντευξη του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ο κατοχικός ηγέτης είπε στις 19/06/2024 «Όπως τα νησιά του Αιγαίου, οι Έλληνες ονειρεύονται να συνδέσουν με την Ελλάδα και την Κύπρο την οποία την βλέπουν ως το 13ο νησί» και ότι στοχεύουν τη δημιουργία της «Μεγάλης Ελλάδας», επεκτείνοντας τα κυριαρχικά τους δικαιώματα στη Μεσόγειο και ότι στο πλαίσιο αυτής της ιδέας οι Έλληνες εκλαμβάνουν και τις θάλασσες ως γη της πατρίδας τους.

«Για την ακρίβεια κατά κάποιο τρόπο αυτό προσπαθούν να κάνουν με την ένταξη της νότιας Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δηλαδή ότι ο βορράς και ο νότος είναι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και επομένως αυτή η ιδεολογική στάση ότι το νησί της Κύπρου ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση στοχεύει ουσιαστικά σε αυτό» είπε.

Υποστήριξε ακόμα ότι «Η 20η Ιουλίου 1974 είναι μια πολύ σημαντική ημερομηνία για τους Τουρκοκύπριους διότι ανέκτησαν την ανεξαρτησία, την απελευθέρωση και την ελευθερία τους» λέγοντας ότι αυτό κατέστη δυνατό χάρη στην απόβαση του στρατού που ήρθε από την «μητέρα πατρίδα», την Τουρκία και τον αγώνα των Κυπρίων μουτζαχεντίν.

Από την άλλη, δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της Διακήρυξης των Αθηνών και η Τουρκία οργάνωσε τη μεγαλύτερη φιέστα στη σύγχρονη πολιτική της ιστορία για τα 50 χρόνια της εισβολής και κατοχής της Κύπρου στέλνοντας το συμβολικό αριθμό των 50 πολεμικών πλοίων στα κατεχόμενα.

Φροντίζει ταυτόχρονα όπως αυτή η φιέστα να ξυπνά τρομακτικές μνήμες σφαγών, καταστροφών, ομαδικών εκτελέσεων, βιασμό γυναικόπαιδων στην Κύπρο και να τα προβάλει μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα με βίντεο, με μουσική και στίχους «μπορώ να έρθω ξαφνικά μια νύχτα».

Γιατί αυτό έκανε το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας δημοσιεύοντας βίντεο που παρουσιάζει τις στρατιωτικές δυνάμεις της Τουρκίας με την ανάρτηση να αναφέρει ότι «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ». Χρησιμοποιώντας τους στίχους «μη με καλείς τόσο δυνατά από την καρδιά σου, μπορεί να έρθω ξαφνικά μια νύχτα» προκαλεί ένταση «στα ήρεμα νερά  της Μεσογείου», κάνοντας τον παραλληλισμό με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974, απειλώντας εμμέσως με ένα νέο «Αττίλα».

Με αναφορά τα πιο πάνω τι έχει να πουν οι ένθερμοι υποστηρικτές και φανατικοί θιασώτες και φίλοι της ελληνοτουρκικής προσέγγισης οι οποίοι επιμένουν ακόμα σε λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο; Τι έχει να πει το Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζομένου Λαού (ΑΚΕΛ) και οι φανατικοί οπαδοί του οι οποίοι αποκαλούν μέχρι σήμερα τους Τουρκοκύπριους «αδελφούς», ξεχνώντας ότι τις ημέρες της εισβολής όλες τις καταδόσεις των Κύπριων πολιτών τις έκαναν προς τον τούρκικο στρατό οι «αδελφοί» μας Τουρκοκύπριοι. Ξεχνούν οι Κύπριοι κομμουνιστές ότι τις περισσότερες εκτελέσεις Κύπριων πολιτών και στρατιωτών μας  τις έκαναν οι Τουρκοκύπριοι «αδελφοί» μας.

Tο ΑΚΕΛ που για την «ελληνοτουρκοκυπριακή φιλία» έχει γράψει και πει πολλά, αλλά δεν έχει γράψει ή πει τίποτε για τα τόσα χρόνια τουρκικών βομβαρδισμών των Κούρδων στο Ιράκ και την Συρία.

Σήμερα ενοχλεί ιδιαίτερα τους Τούρκους η παρουσία στην Κύπρο (Σάββατο 20 Ιουλίου) του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η Τουρκία θεωρεί την επίσκεψη του όχι τυχαία και πως γίνεται προκειμένου να αμαυρώσει την αίγλη των εορταστικών εκδηλώσεων που έκανε η ίδια στο ψευδοκράτος. Την παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού για πρώτη φορά στην Κύπρο σε αυτή την μαύρη για τον ελληνισμό επέτειο εκλαμβάνεται ως πρόκληση από την τουρκική πλευρά. Ο τουρκικός τύπος χαρακτηρίζει την παρουσία Μητσοτάκη  ως «καρφί».

Επίσης η σχεδιαζόμενη «Ναυτική Βάση Μαρί» η οποία θα αποτελέσει μια νέα στρατιωτική αντανάκλαση της συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις στην Τουρκία.

Τουρκιά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι «Όσον αφορά τη διμερή αμυντική συνεργασία, Ελλάδα και Κύπρος, επεξεργάζονται μια σειρά από προγράμματα. Η Κύπρος και η Ελλάδα συμφωνούν ότι θα πρέπει να διεξάγονται τακτικές ασκήσεις μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων τους. Μεταξύ αυτών η Ελλάδα θα δημιουργήσει ναυτική βάση στο «τουρκικό» χωριό στη Νότια Κύπρο. Αυτά τα θέματα θα συζητηθούν στη δεύτερη διακυβερνητική διάσκεψη τον Νοέμβριο του 2024» καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο τονίζει σε κάθε περίσταση ότι δεν ξεχνά τα σκλαβωμένα εδάφη της Κύπρου και ότι η μόνη λύση είναι η Απελευθέρωση. Ποτέ το ΕΛΑΜ δεν θα αποδεχτεί ως βάση λύσης του Κυπριακού τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και σύντομα θα ξεκινήσει εκστρατεία Διαφώτισης του Κυπριακού λαού για την προδοτική αυτή λύση την οποίαν δυστυχώς  τα άλλα κόμματα αποδέχονται, αλλά και θα κάνει ότι είναι δυνατόν για αποτροπή της λύσης που μεθοδεύεται γιατί εάν ξεγελάσουν τον Κυπριακό λαό και την αποδεχτεί, θα γίνει η ταφόπετρα μας.

Αινείας

Adblock test (Why?)

Read this on ΕΛΑΜ