Από: KitasWeather

Χωρίς 40άρια αλλά με αυξημένη υγρασία το επόμενο τριήμερο – Ακολουθεί θερμή και ξηρή αέρια μάζα με εκ νέου 40άρια+

Χωρίς 40άρια αλλά με αυξημένη υγρασία το επόμενο τριήμερο – Ακολουθεί θερμή και ξηρή αέρια μάζα με εκ νέου 40άρια+
Δημοσιεύθηκε: Ιουλίου 24, 2024-16:16 View: 15

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι από αύριο Πέμπτη υποχωρούν πρόσκαιρα τα 40άρια (με μέγιστες θερμοκρασίες γύρω στους 38 (+/-1) βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό μέχρι και το Σάββατο), ωστόσο οι τιμές του σημείου δρόσου (και κατ΄επέκταση και της υγρασίας) θα είναι αυξημένες στις πλείστες περιοχές, με αποτέλεσμα να επικρατεί αρκετή δυσφορία. Παράλληλα, εμφανίζονται κάποιες πιθανότητες για μεμονωμένου χαρακτήρα βροχές/καταιγίδες σε περιοχές των ορεινών/ημιορεινών, εσωτερικού και ανατολικά Πέμπτη. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν ενισχυμένοι κατά τις απογευματινές ώρες μέχρι και την Παρασκευή ενώ εξασθενούν από το Σάββατο. Από την Κυριακή και κυρίως μέσα στην νέα εβδομάδα τα 40άρια+ αναμένεται να επιστρέψουν καθώς πιο θερμή αλλά ξηρή αέρια μάζα θα επηρεάσει την περιοχή μας, με τα επίπεδα υγρασίας να μειώνονται αρκετά σε σχέση με τις τελευταίες ημέρες.

Aύριο Πέμπτη, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί στις πλείστες περιοχές ηλιόλουστος εκτός από τα δυτικά όπου θα συνεχίσουν να παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά, εσωτερικό και ανατολικά και αναμένεται η εκδήλωση μεμονωμένων βροχών ή και καταιγίδας κυρίως σε ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους, εσωτερικό και ανατολικά. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να παρατηρηθεί μικρού διαμετρήματος χαλάζι και ριπαίοι άνεμοι. Η πιθανότητα βροχής για αύριο κυμαίνεται από 0-25% (αναλόγως περιοχής). Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα παράλια αναμένεται να σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 38 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 31 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Παρασκευή, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως στις νότιες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους, χωρίς να αποκλείεται η εκδήλωση μεμονωμένης βροχής μικρής διάρκειας και έκτασης, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% στις πλείστες περιοχές ενώ στη Λευκωσία και στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα βροχής ανέρχεται στο 10%. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα παράλια αναμένεται να σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 38 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 32 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 24 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Το Σάββατο, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% στις πλείστες περιοχές ενώ στη Λευκωσία και στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα βροχής ανέρχεται στο 20%. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 39 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 33 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα ενώ στα παράλια, η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 35 έως 37 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 26 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι και πάλι ηλιόλουστος, με την πιθανότητα βροχής να παραμένει στο 0% σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, για να κυμανθεί γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 41 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 34 έως 37 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 28 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τρίτη και μέχρι σχεδόν τα τέλη της εβδομάδας, φαίνεται να συνεχίζει ο ηλιόλουστος γενικά καιρός, με τα 40άρια (+) να συνεχίζουν μέχρι και τουλάχιστον τα μέσα προς τέλη της εβδομάδας.

Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί θα πνέουν αύριο Πέμπτη αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ ενώ στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια θα πνέουν εντάσεως 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ το απόγευμα. Την Παρασκευή, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ ενώ στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια θα πνέουν εντάσεως 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα νοτιοανατολικά παράλια τα 6 μποφόρ το απόγευμα. Το Σάββατο, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε θαλάσσιους, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Την Κυριακή, την Δευτέρα και την Τρίτη, οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ, για να στρέφονται το απόγευμα κυρίως στα νότια/νοτιοανατολικά σε νοτιοδυτικούς έως νοτιοανατολικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Προοδευτικά από τα μέσα της εβδομάδας και έπειτα πιθανόν να παρατηρηθεί στροφή των ανέμων σε θαλάσσιους.

Όσον αφορά το σημείο δρόσου κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, στο Τρόοδος (1900 μέτρα) θα κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα μέχρι και το Σάββατο ενώ στη συνέχεια θα κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά έως χαμηλά επίπεδα (αναλόγως περιοχής), στη Λευκωσία θα κυμαίνεται σε μέτρια έως υψηλά επίπεδα μέχρι το Σάββατο ενώ στη συνέχεια θα κυμαίνεται σε χαμηλά έως μέτρια επίπεδα (αναλόγως ημέρας), ενώ στα παράλια, το σημείου δρόσου θα κυμαίνεται σε υψηλά έως πολύ υψηλά επίπεδα μέχρι το Σάββατο ενώ στη συνέχεια θα κυμαίνεται σε μέτρια έως υψηλά επίπεδα (αναλόγως ημέρας και περιοχής). Για να διαβάσετε πως σχετίζεται το σημείο δρόσου με την αίσθηση της ζέστης, πατήστε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Τι είναι το σημείο δρόσου και πώς επηρεάζει την αίσθηση της ζέστης

Για να δείτε τις ανανεωμένες προγνώσεις, πατήστε στην τοποθεσία που σας ενδιαφέρει:

Λεμεσός

Λευκωσία

Λάρνακα

Παραλίμνι

Πάφος

Πόλη Χρυσοχούς

Τρόοδος (1900 μέτρα)

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την ανανεωμένη 10ήμερη πρόγνωση του Kitasweather για την Λευκωσία.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather