Από: KitasWeather

Πυρκαγιά σε εξέλιξη μεταξύ Πάχνας και Πραστειού Αυδήμου – Δύσκολες οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες

Πυρκαγιά σε εξέλιξη μεταξύ Πάχνας και Πραστειού Αυδήμου – Δύσκολες οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες
Δημοσιεύθηκε: Ιουλίου 22, 2024-14:34 View: 10

Νεότερη ενημέρωση (18:30):

Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά με σοβαρό τον κινδυνων αναζωπυρώσεων λόγω και των ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν με οριοθετήσεις και τελικές κατασβέσεις. Κατέκευσε συνολική έκταση περίπου 15 εκταρίων. Τα αίτια θα διερευνηθούν σε συνεργασία με την Ασ/μία.

Νεότερη ενημέρωση (17:40):

Στην πυρκαγιά καταφτάνει και η  εθελοντική ομάδα πυρόσβεσης του Kitasweather με 1 πυροσβεστικό όχημα και 1 Φ.Π.Μ και συνολικά 6 εθελοντές.

Νεότερη ενημέρωση (16:25):

Φορητή κινητή μονάδα πυρόσβεσης της Κοινότητα Ανώγυρας οποία επιχειρούσε στο μέρος της πυρκαγιάς παρουσίασε μηχανική βλάβη (δεν μπορούσε να εκκινήσει) με αποτέλεσμα να εμπλακεί στη πυρκαγιά και να υποστεί εκτεταμένες ζημιές. Διευκρινιζεται ότι οι χειριστές τις μονάδας εγκατέλειψαν και είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΣ και καλά στην υγεία τους.

Νεότερη ενημέρωση (16:10):

Η πυρκαγιά συνεχίζει να μαίνεται και υπάρχουν μέτωπα τα οποία είναι εκτός ελέγχου. Επιχειρούν 5 πυροσβεστικά οχήματα από Π.Υ., 2 Φ.Π.Μ από Υπηρεσία Θήρας, 1 υδροφόρο από Επαρχιακή Διοίκηση, εθελοντικές ομάδες και συνολικά τέσσερα εναέρια μέσα. Πνέουν άνεμοι στην περιοχή και δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης. Καίγονται ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και αριθμός δέντρων κυρίως αμυγδαλιές.

Νεότερη ενημέρωση (15:45):

H πυρκαγιά στο Ακρωτήρι είναι υπό έλεγχο ενώ η πυρκαγιά μεταξύ Πάχνας – Πραστειού παραμένει ανεξέλεγκτη.

Νεότερη ενημέρωση (14:45):

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή του Κάμπου στο Ακρωτήρι λίγο μετά τις 2 και παραμένει ανεξέλεγκτη μέχρι αυτή τη στιγμή. Η πυρκαγιά κατακαίει κυρίως ξηρά χόρτα, ελιές και κυπαρίσσια. Οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες και σε αυτή την πυρκαγιά είναι δύσκολες.

Αρχική ενημέρωση (14:20):

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Π.Υ κ. Αντρέα Κεττή, πυρκαγιά ξέσπασε μεταξύ των Κοινοτήτων Πάχνας και Πραστειού Επαρχίας Λεμεσού και κατακαίει ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και αριθμό δέντρων. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ανταποκρίνονται συνολικά τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα από πυροσβεστικούς σταθμούς πόλης και επαρχίας Λεμεσού. Επιχειρούν επίσης και δύο αεροσκάφη πυρόσβεσης. Υποστηρίζουν την κατάσβεση ένα πυροσβεστικό όχημα από Βρετανικές Βάσεις και μία Φ.Π.Μ από Υπηρεσία Θήρας.

Να σημειώσουμε ότι οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες στην περιοχή είναι δύσκολες και θα γίνουν πιο δυσμενείς τις επόμενες ώρες καθώς οι άνεμοι συνεχίζουν να ενισχύονται, τα επίπεδα υγρασίας βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα ενώ επικρατούν και πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Ακολουθεί φωτογραφία από την πυρκαγιά μεταξύ Πάχνας – Πραστειού.

Περισσότερα σε λίγο…

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather