Από: ΡΙΚ

Ούρσουλα: Δέσμευση ΕΕ για στήριξη στις προσπάθειες επανένωσης της Κύπρου

Ούρσουλα: Δέσμευση ΕΕ για στήριξη στις προσπάθειες επανένωσης της Κύπρου
Δημοσιεύθηκε: Ιουλίου 20, 2024-15:56 View: 15

Το κυπριακό πρόβλημα είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα, διεκήρυξε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάϊεν, εκφράζοντας τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε στήριξη της Κύπρου, στις προσπάθειες επανένωσης του τελευταίου διαιρεμένου κρατους -μέλους της Ένωσης, όπως σημειώνει.

Σήμερα, σε αυτή την τραγική επέτειο 50 χρόνων, αλλά και κάθε μέρα, στεκόμαστε δίπλα στην Κύπρο, δηλώνει σε ανάρτησή της η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκφράζοντας στήριξη στην εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Κύπρου. Οι κύπριοι έχουν το δικαίωμα να ζήσουν σε μια επανενωμένη χώρα σε συνθήκες ειρήνης, συνύπαρξης, ασφάλειας και ευημερίας, σημειώνει η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάϊεν κάνοντας αναφορά σε λύση εντός του πλαισίου των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι πιστεύει στην ενωτική δύναμη της ΕυρωπαΪκής Ένωσης στον αγώνα για τερματισμό της τουρκικής κατοχής και για επανένωση του τελευταίου μοιρασμένου κράτους μέλους της Ένωσης. "Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο χώρος ασφάλειάς μας, η ασπίδα μας", δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σχολιάζοντας στην πλατφόρμα «Χ» την ανάρτηση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ευχαριστώντας την.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΠ, ΧΡΥ

Adblock test (Why?)

Read this on ΡΙΚ