Από: ΔΗΠΑ

ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΣΦΕΤΕΡΙΣΜΟΣ Ε/Κ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ Μ.ΚΑΡΟΓΙΑΝ-Ν.ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΣΦΕΤΕΡΙΣΜΟΣ Ε/Κ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ Μ.ΚΑΡΟΓΙΑΝ-Ν.ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ
Δημοσιεύθηκε: Ιουλίου 19, 2024-19:20 View: 17

«Με το ΠΑΣΟΚ μας συνδέει διαχρονική συνετή και σοβαρή συνεργασία σε πολλά επίπεδα με πολλούς κοινούς αγώνες», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης, Μάριος Καρογιάν, καλωσορίζοντας  τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στα κεντρικά γραφεία της Παράταξης στη Λευκωσία.

Κατά τη συνάντηση Μάριος Καρογιάν και Νίκος Ανδρουλάκης επαναδιατύπωσαν την αμοιβαία δέσμευσή τους για την εξεύρεσης μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, βασισμένη στα ψηφίσματα του ΟΗΕ, το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΠΑ, Μάριος Καρογιάν, υπογράμμισε τη σημασία της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, κάνοντας λόγο για μια «δύσκολη περίοδο με πολλές προκλήσεις και κινδύνους που ελλοχεύουν και πως χρειάζεται περισσότερο από ποτέ σύνεση, ενότητα και όραμα αλλά και αποφυγή διχαστικών λογικών».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, υπογράμμισε πως «δεν πρέπει να υπάρξει δυσπραγία ούτε να αφήσουμε και άλλο το χρόνο να πάει χαμένος γιατί υπάρχει κίνδυνος για DeFacto διχοτόμηση που σε τέτοια περίπτωση θα δημιουργήσει κίνδυνο για τον κυπριακό ελληνισμό».

Κατά την συνάντηση, αντάλλαξαν απόψεις για την αντιμετώπιση του σφετερισμού ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα, για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κύπρος με το μεταναστευτικό αλλά και για την απαξίωση των πολιτών προς το πολιτικό σύστημα.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την δέσμευση για συνέχιση του διαλόγου και συνεργασίας μεταξύ των δύο Παρατάξεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κοινές προκλήσεις και να προωθηθούν οι κοινές αξίες της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης.

Εκ μέρους της Δημοκρατικής Παράταξης, παρευρέθηκαν εκτός από τον Πρόεδρο Μάριο Καρογιάν, η αντιπρόεδρος Αντιγόνη Περικλέους Παπαδοπούλου, ο βουλευτής Μαρίνος Μουσιούττας και ο Εκπρόσωπος Τύπου Αντρέας Θεμιστοκλέους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ