Από: ΔΗΚΟ

Μνημόσυνο Πεσόντων και Αντικατοχική Εκδήλωση στον Αγ. Κασσιανό

Μνημόσυνο Πεσόντων και Αντικατοχική Εκδήλωση στον Αγ. Κασσιανό
Δημοσιεύθηκε: Ιουλίου 18, 2024-13:03 View: 20

Το Δημοκρατικό Κόμμα και η Γυναικεία Οργάνωση του Δημοκρατικού Κόμματος-ΓΟΔΗΚ, τίμησαν τους ήρωες που θυσιάστηκαν αντιστεκόμενοι στο προδοτικό πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή του 1974.

Η ηγεσία, οι αξιωματούχοι, στελέχη και μέλη του ΔΗΚΟ παρευρέθηκαν, χθες 17 Ιουλίου 2024, στο ετήσιο μνημόσυνο πεσόντων και στη δέηση για τη διακρίβωση της τύχης των Αγνοουμένων του 1974, στην παρουσία του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Κύπρου, κ.κ. Γεώργιου, στον Ιερό Ναό Αγίου Κασσιανού, στη Λευκωσία.

Ακολούθησε αντικατοχική εκδήλωση «Μνήμης, Τιμής και Αγώνα» στην οποία ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «με αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα αλλά και πίστη, επιβάλλεται να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, για τη δικαίωση του προδομένου λαού μας, για την απελευθέρωση της αδικημένης μας πατρίδας».

«Ο κυπριακός λαός» πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος, «δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχτεί λύση δύο κρατών, δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχτεί μια λύση που θα νομιμοποιεί την κατοχή και θα μετατρέπει την Κύπρο σε τουρκικό προτεκτοράτο και χρέος όλων μας είναι να μη λυγίσουμε, να μην γονατίσουμε. Αυτή την υπόσχεση δίνουμε στους ηρωικούς νεκρούς μας που αγίασαν τα μαρτυρικά χώματα της σκλαβωμένης μας πατρίδας. Αυτή την υπόσχεση δίνουμε σε όλους αυτούς που με αξιοπρέπεια και εθνική ανάταση αντιστάθηκαν στο πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον συνθέτη και μουσικό Σάββα Σάββα στον περίβολο του Ιερού Ναού Αγίου Κασσιανού.

Αυτούσια η ομιλία του Προέδρου του ΔΗΚΟ:

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΚΟ