Από: ΔΗΚΟ

Εθιμοτυπική συνάντηση του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος με τον Υφυπουργό Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας

Εθιμοτυπική συνάντηση του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος με τον Υφυπουργό Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας
Δημοσιεύθηκε: Ιουλίου 18, 2024-13:16 View: 61

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος είχε σήμερα 18/7/2024 εθιμοτυπική συνάντηση με τον Υφυπουργό Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας, κ. Νικόλα Ιωαννίδη.

Ο Υφυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ και την αντιπροσωπεία του κόμματος, για τις προτεραιότητες και τους στόχους του νεοσύστατου Υφυπουργείου και ανέπτυξε εκείνες τις θέσεις που καθιστούν αποτελεσματική την στρατηγική αντιμετώπισης του Μεταναστευτικού αλλά και των προβλημάτων που απορρέουν όπως η γκετοποίηση και η παρανομία.

Δόθηκε έμφαση, μεταξύ άλλων, στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Κύπρος σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον αποχαρακτηρισμό περιοχών της Συρίας, για το θεσμό της μετεγκατάστασης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και στην περαιτέρω επίσπευση εξέτασης αιτήσεων ασύλου.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος συνεχάρη τον πρώτο Υφυπουργό Μετανάστευσης και τόνισε την τεράστια σημασία αυτού του θεσμού.

Διαβεβαίωσε επίσης τον κ. Ιωαννίδη, ότι το Δημοκρατικό Κόμμα θα συνεχίσει να συμβάλλει εποικοδομητικά ώστε το πρόγραμμα του Υφυπουργείου να πετύχει διότι αυτό είναι προς όφελος του τόπου και του λαού μας. Προέβη επίσης και στον διαχωρισμό από τη μία της παράνομης μετανάστευσης που πρέπει να καταπολεμηθεί και από την άλλη της νόμιμης μετανάστευσης για σκοπούς εργασίας που πρέπει να ληφθεί υπόψιν, ώστε ταυτόχρονα να διαφυλάσσεται η κοινωνική συνοχή, να εξυπηρετείται η αγορά εργασίας και η Κύπρος να μην αντιμετωπίζει δυσανάλογη με τις αντοχές της, πίεση.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε επίσης ότι με την ίδια αποφασιστικότητα που το ΔΗΚΟ ενήργησε και συνέβαλε εντός και εκτός Βουλής, για την ενίσχυση του νομοθετικού πλαισίου για το μεταναστευτικό και τον καταρτισμό μιας αποτελεσματικής κυβερνητικής πολιτικής, έτσι θα συνεχίσει.  

Στην συνάντηση τον κ. Παπαδόπουλο συνόδευαν από πλευράς ΔΗΚΟ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Πανίκος Λεωνίδου και ο Βουλευτής του κόμματος, Χρίστος Σενέκης.

Γραφείο Τύπου

18 Ιουλίου 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΚΟ