Από: ΔΗΠΑ

Μ.ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΣΜΟ DOOR TO DOOR ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΩΤΟΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗΣ

Μ.ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΣΜΟ DOOR TO DOOR ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΩΤΟΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗΣ
Δημοσιεύθηκε: Ιουλίου 16, 2024-14:39 View: 13

Πενιχρά είναι τα αποτελέσματα του προγράμματος Door to Door, της μεταφοράς δηλαδή μαθητών της Δημοτικής Εκπαίδευσης στο σχολείο, δηλώνει ο βουλευτής της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Μαρίνος Μουσιούττας.

«Δυστυχώς δεν έχει πετύχει τους στόχους που είχαν εξαγγελθεί. 850 μαθητές έχουν χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα, ενώ στοίχησε περίπου 800 χιλιάδες ευρώ», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κύριος Μουσιούττας στην μεσημβρινή εκπομπή του Αλφα.

Ο κ. Μουσιούττας πρόσθεσε ότι για το πρόγραμμα δεν υπήρξε ανταπόκριση από τις αστικές περιοχές, ενώ μιλώντας και εκ μέρους της Επιτροπής Μεταφορών, «ο θεσμός αυτός αποσκοπούσε στην απάμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος. Το Υπουργείο Μεταφορών ανέφερε ότι θα συνεχίσει το πρόγραμμα αλλά θα δώσει βαρύτητα στην ύπαιθρο».

Χρειάζεται περισσότερη ενημέρωση για το πρόγραμμα, ανέφερε ο βουλευτής, υπογραμμίζοντας ότι είναι ένας «θεσμός που βοηθά γονείς και μαθητές να πάνε στα σχολεία που δεν έχουν μέσο και την ίδια ώρα βοηθά στην απάμβλυνση του κυκλοφοριακού ζητήματος».

Την ίδια ώρα ο κύριος Μουσιούττας αναφέρθηκε στο σύστημα φωτοεπισήμανσης, αναφέροντας ότι κάποιες προτάσεις που βρίσκονται ενώπιων της Επιτροπής Μεταφορών είναι ανεδαφικές και έδωσε το παράδειγμα της επιστροφής χρημάτων από εξώδικες παραβάσεις.

Το σύστημα, είπε, χρειάζεται βελτίωση και θα πρέπει να εξευρεθούν τρόποι βελτίωσης. Ο κύριος Μουσιούττας, αναφέρθηκε στη δική του πρόταση νόμου, που «προβλέπει το ύψος του εξώδικου προστίμου για το αδίκημα της παράλειψης συμμόρφωσης με την υποχρέωση στάσης σε φωτεινό σηματοδότη, να διαβαθμίζεται και να διαμορφώνεται ανάλογα με το σημείο στάσης του οχήματος».

Η διαβάθμιση, ανέφερε, αφορά τρεις φάσεις: αν πατήσεις την πρώτη γραμμή στα φώτα τροχαίας είναι στα 25 ευρώ, εάν η παράβαση γίνει επί της διάβασης πεζών είναι στα 85 ευρώ και εάν περάσεις κάποιος την παράβαση στα 300 ευρώ.

Με τροπολογία του κ. Μουσιούττα που εγκρίθηκε παραχωρείται χρόνος στην στην εκτελεστική εξουσία για να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στο σύστημα για να εφαρμοστεί ο νόμος και θα τεθεί σε εφαρμογή με απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου ή του Υπουργού Μεταφορών.

Πάντως, όπως είπε ο κύριος Μουσιούττας, έχουν «γίνει βελτιώσεις στο σύστημα με το τόξο δεξιά, έχουν γίνει προειδοποιητικές σημάνσεις επί του εδάφους που είναι απαραίτητες, ενώ, υπάρχουν και άλλα πρακτικά μέτρα τα οποία αναμένεται να εξεταστούν».

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ