Από: ΔΗΠΑ

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΣΟΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΣΟΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ
Δημοσιεύθηκε: Ιουλίου 16, 2024-15:40 View: 16

H Δημοκρατική Παράταξη, συγχαίρει την κυρία Ρομπέρτα Μέτσολα για την επανεκλογή της στην Προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Την ίδια ώρα, εκφράζουμε την προσδοκία ότι το Σώμα θα διαδραματίσει πιο ουσιαστικό και καθοριστικό ρόλο στην προώθηση των αξιών και στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και τη νομοθέτηση μέτρων που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των Ευρωπαίων πολιτών, που θα ανταποκρίνονται επαρκώς στις ανάγκες τους.

Παράλληλα, εκφράζουμε ικανοποίησή για τις δηλώσεις της Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου σε σχέση με το Κυπριακό. Η σταθερή της πεποίθηση ότι «η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι ολόκληρη, όσο η Κύπρος παραμένει μοιρασμένη» είναι ένα σημαντικό μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες. 

Η επιβεβαίωση της προσήλωσης της «σε βιώσιμη λύση, σε ευθυγράμμιση με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που να συνάδει με τις ευρωπαϊκές μας αξίες» είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις προσπάθειες της χώρας μας, όπως και η πρόθεση που εξέφρασε ουσιαστικά για ενεργότερη εμπλοκή των Ευρωπαϊκών θεσμών στο Κυπριακό, υπό την ηγεσία του ΟΗΕ, κάτι που η δική μας πλευρά έχει θέσει ως επιτακτική προτεραιότητα. 

Προσδοκούμε και αναμένουμε οι θετικές αυτές αναφορές να οδηγήσουν σε χειροπιαστές πολιτικές κινήσεις εκ μέρους του συνόλου των Ευρωπαϊκών θεσμών, για όσο το δυνατό συντομότερη επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού προβλήματος

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

16 Ιουλίου 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ