Από: ΕΛΑΜ

Οργιάζει το παρεμπόριο χαλλουμιού από τα κατεχόμενα

Οργιάζει το παρεμπόριο χαλλουμιού από τα κατεχόμενα
Δημοσιεύθηκε: Ιουλίου 16, 2024-08:17 View: 23

Μετά από καταγγελίες που έφθασαν κοντά μας και με πληροφορίες τις οποίες έχουμε επιβεβαιώσει τόσο από παραγωγούς αλλά και από το ίδιο το παζάρι, βλέπουμε να οργιάζει το παραεμπόριο χαλλουμιού από τα κατεχόμενα. Το Υπουργείο Γεωργίας, εξακολουθεί να έχει την ίδια εγκληματική αδράνεια των προηγούμενων Κυβερνήσεων στο θέμα του χαλουμιού.

Εδώ και τρία χρόνια που εγγράφηκε το χαλλούμι ως ΠΟΠ, το εμπορικό σήμα GAZI HELLIM το οποίο ανήκει σε Γερμανική εταιρεία, πιθανότατα Τουρκικών συμφερόντων, παράγει χαλλούμι/hellim ακόμα και με 100% αγελαδινό γάλα και το εμπορεύεται δίπλα από τα κυπριακά χαλλούμια με την Κυπριακή Δημοκρατία να παρακολουθεί από μακριά τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Ταυτόχρονα παράγεται ανεξέλεγκτα χαλλούμι από τα κατεχόμενα με οποιαδήποτε αναλογία γάλακτος, το οποίο επιδοτείται από την Τουρκία, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τις ευλογίες μάλιστα της Κυπριακής Δημοκρατίας, με την επιδότηση της να φτάνει τα 40 εκ. ευρώ, προκαλώντας αθέμιτο ανταγωνισμό.

Ως ΕΛΑΜ, καλούμε την Κυβέρνηση να λάβει επιτέλους μέτρα για παρεμπόδιση του παραεμπορίου αλλά και στήριξη των παραγωγών, αλλιώς οι εξαγωγές θα μειωθούν δραματικά, με αποτέλεσμα ο πρωτογενής και δευτερογενής τομέας να υποστεί μεγάλες ζημιές και κατ΄ επέκταση η κυπριακή οικονομία.

Γραφείο Τύπου ΕΛΑΜ

Adblock test (Why?)

Read this on ΕΛΑΜ