Από: ΡΙΚ

Εν αναμονή των επόμενων κινήσεων του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αθήνα και Λευκωσία

Εν αναμονή των επόμενων κινήσεων του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αθήνα και Λευκωσία
Δημοσιεύθηκε: Ιουλίου 13, 2024-14:51 View: 19

Σε αναμονή των επόμενων κινήσεων του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, βρίσκονται Αθήνα και Λευκωσία, μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αντόνιο Γκουτέρες, χθες στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αθήνα, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών προτίθεται να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που έχει, για να φτάσουν οι δύο κοινότητες στην επανέναρξη του διαλόγου στο κυπριακό.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το πνεύμα της έκθεσης Ολγκίν και τις σκέψεις του για τα επόμενα βήματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πρέπει να προηγηθεί απόφαση των δύο πλευρών για τη βάση πάνω στην οποία θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Δεν φαίνεται να υπάρχει, στην παρούσα φάση, εισήγηση του Γενικού Γραμματέα για τετραμερή ή πενταμερή συνάντηση, την οποία απορρίπτει η ελληνική κυβέρνηση.

Ο 'Ελληνας πρωθυπουργός κάλεσε, πάντως, την τουρκική πλευρά, ενόψει της κινητικότητας στο Κυπριακό να αποφύγει προκλήσεις κατά την παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στα κατεχόμενα, για την επέτειο της εισβολής.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ, ΧΡΥ

Adblock test (Why?)

Read this on ΡΙΚ