Από: KitasWeather

Περαιτέρω ενίσχυση ανέμων αύριο – Έρχεται παρατεταμένη περίοδος με 40άρια (+) στο εσωτερικό από βδομάδας

Περαιτέρω ενίσχυση ανέμων αύριο – Έρχεται παρατεταμένη περίοδος με 40άρια (+) στο εσωτερικό από βδομάδας
Δημοσιεύθηκε: Ιουλίου 12, 2024-17:39 View: 20

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι αύριο Σάββατο αναμένεται σημαντική ενίσχυση των ανέμων κατά το δεύτερο μισό της ημέρας στην περιοχή μας, με τους ανέμους να παραμένουν ενισχυμένοι κυρίως στα νότια/νοτιοανατολικά και κατά την Κυριακή/Δευτέρα ενώ το διήμερο Κυριακή/Δευτέρα αυξάνονται και πάλι οι πιθανότητες για μεμονωμένου/τοπικού χαρακτήρα βροχές/καταιγίδες τα απογεύματα κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά. Από την Τρίτη και έπειτα, οι πιθανότητες βροχής μειώνονται και πάλι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση αύριο Σάββατο ενώ την Κυριακή και Δευτέρα αναμένεται σταδιακή μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, με τα 40άρια να επιστρέφουν στο εσωτερικό από Δευτέρας. Στη συνέχεια, μέχρι και τουλάχιστον τα τέλη της εβδομάδας, φαίνεται ένα παρατεταμένο διάστημα υψηλών μέγιστων και ελάχιστων θερμοκρασιών (πιθανόν σχετικά ήπιο κύμα καύσωνα και όχι κάποιο έντονο κύμα καύσωνα όπως αυτά που παρατηρήθηκαν μέσα στον Ιούνιο), με τον υδράργυρο στο εσωτερικό να κυμαίνεται γύρω στους 41 (+/-1) βαθμούς Κελσίου. Να σημειώσουμε ότι στα παράλια θα επικρατούν και γενικά υψηλά επίπεδα υγρασίας και παρόλο που οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλότερες σε σχέση με το εσωτερικό, η δυσφορία θα είναι αυξημένη.

Aύριο Σάββατο, μo καιρός θα είναι αρχικά στις πλείστες περιοχές ηλιόλουστος εκτός από τα δυτικά όπου θα παρατηρούνται τοπικά χαμηλές νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως σε ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και ανατολικότερα, χωρίς να αποκλείεται η εκδήλωση μεμονωμένης βροχής, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% στις πλείστες περιοχές ενώ στη Λευκωσία και στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα βροχής ανέρχεται στο 10%. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα δυτικά θα παρατηρείται χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα ενώ στα νότια/νοτιοανατολικά θα κυμαίνεται γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 37 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 34 έως 36 βαθμούς Κελσίου στα νότια και ανατολικά παράλια (αναλόγως περιοχής), γύρω στους 31 έως 33 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 24 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Κυριακή, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος. Το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως στο νότιο 1/2 της οροσειράς του Τροόδους, με την πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων βροχών/καταιγίδων το απόγευμα, με την πιθανότητα βροχής να κυμαίνεται από 0-10% στις πλείστες περιοχές ενώ στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα βροχής ανέρχεται στο 30%. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα παράλια πιθανόν να σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 39 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 32 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Δευτέρα, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος. Το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό και αναμένεται η εκδήλωση τοπικών βροχών/καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά/ημιορεινά και πιο μεμονωμένα και στο εσωτερικό, με την πιθανότητα βροχής να κυμαίνεται από 0-10% στις πλείστες περιοχές ενώ στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα βροχής ανέρχεται στο 40%. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα παράλια αναμένεται να σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 33 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 26 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τρίτη, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος. Το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, με την πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων βροχών ή και καταιγίδας το απόγευμα, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% στις παράλιες περιοχές, στο 10% στη Λευκωσία και στο 25% στο Τρόοδος (1900 μέτρα). Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα παράλια αναμένεται να σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 33 έως 36 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 27 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τετάρτη, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% στις πλείστες περιοχές ενώ στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα βροχής ανέρχεται στο 20%. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 41 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 34 έως 36 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 27 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Πέμπτη και μέχρι το τέλος της νέας εβδομάδας, φαίνεται να συνεχίζει ο ηλιόλουστος γενικά καιρός ενώ τα απογεύματα θα αναπτύσσονται λίγες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία φαίνεται να σημειώνει μικρή άνοδο και στη συνέχεια μη αξιόλογη μεταβολή, με τον υδράργυρο στο εσωτερικό να κυμαίνεται γύρω στους 41 (+/-1) βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί θα πνέουν αύριο Σάββατο αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 2-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ ενώ στα νοτιοανατολικά παράλια θα πνέουν εντάσεως 5-6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ το απόγευμα. Την Κυριακή, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ ενώ στα νοτιοανατολικά παράλια θα πνέουν εντάσεως 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ το απόγευμα. Την Δευτέρα, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ στα νότια παράλια ενώ στα νοτιοανατολικά παράλια θα πνέουν εντάσεως 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 6 μποφόρ το απόγευμα. Την Τρίτη και την Τετάρτη, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στρέφονται προοδευτικά σε θαλάσσιους, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια το απόγευμα. Το υπόλοιπο της πρόγνωσης, φαίνεται πως οι άνεμοι θα παραμείνουν θαλάσσιοι με παρόμοια ένταση.

Όσον αφορά το σημείο δρόσου κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, στο Τρόοδος (1900 μέτρα) θα κυμαίνεται σε χαμηλά έως μέτρια επίπεδα (αναλόγως ημέρας), στη Λευκωσία θα κυμαίνεται κυρίως σε μέτρια έως υψηλά επίπεδα ενώ προς τα τέλη της νέας εβδομάδας πιθανόν το σημείο δρόσου να πέσει σε χαμηλά επίπεδα ενώ στα παράλια, το σημείου δρόμου θα κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα έως πολύ υψηλά επίπεδα (αναλόγως ημέρας και περιοχής). Για να διαβάσετε πως σχετίζεται το σημείο δρόσου με την αίσθηση της ζέστης, πατήστε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Τι είναι το σημείο δρόσου και πώς επηρεάζει την αίσθηση της ζέστης

Για να δείτε τις ανανεωμένες προγνώσεις, πατήστε στην τοποθεσία που σας ενδιαφέρει:

Λεμεσός

Λευκωσία

Λάρνακα

Παραλίμνι

Πάφος

Πόλη Χρυσοχούς

Τρόοδος (1900 μέτρα)

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την ανανεωμένη 10ήμερη πρόγνωση του Kitasweather για την Λευκωσία.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather