Από: KitasWeather

Πρόγνωση και τάση καιρού για το 2ο δεκαήμερο Ιουλίου – Ανανεωμένες προγνώσεις στις Τοποθεσίες

Πρόγνωση και τάση καιρού για το 2ο δεκαήμερο Ιουλίου – Ανανεωμένες προγνώσεις στις Τοποθεσίες
Δημοσιεύθηκε: Ιουλίου 10, 2024-17:42 View: 20

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι και αύριο Πέμπτη αναμένεται να συνεχίσει η αστάθεια με την εκδήλωση μεμονωμένων βροχών/καταιγίδων κυρίως σε ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο παρατηρείται μείωση των πιθανοτήτων βροχής, ωστόσο κάποια μεμονωμένα φαινόμενα είναι πιθανόν να παρατηρηθούν κυρίως την Παρασκευή. Η πιθανότητα μεμονωμένων βροχών τα απογεύματα συνεχίζει στα ορεινά και κατά την Κυριακή/Δευτέρα ενώ στη συνέχεια αυτή μειώνεται ελαφρώς. Στις υπόλοιπες περιοχές ο ηλιόλουστος γενικά καιρός θα διατηρηθεί, πέραν από κάποιες τοπικές ομίχλες/χαμηλές νεφώσεις κυρίως κατά τις αυγινές και πρώτες πρωινές ώρες. Παράλληλα, αναμένεται ενίσχυση των ανέμων την Παρασκευή και το Σ/Κ, με τους πιο ενισχυμένους ανέμους να αναμένονται κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες και κυρίως το Σάββατο. Η θερμοκρασία το επόμενο διήμερο θα παραμείνει γύρω στους 39-40 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό ενώ μικρή πτώση θερμοκρασίας αναμένεται το Σάββατο. Από την Κυριακή και μέσα στη νέα εβδομάδα αναμένεται σταδιακή μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, με τον υδράργυρο να φτάνει και πάλι γύρω στους 40-41 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό.

Aύριο Πέμπτη, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό και αναμένεται η εκδήλωση τοπικών βροχών/καταιγίδων. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από χαλάζι και ριπαίους ανέμους, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% στις παράλιες περιοχές (με εξαίρεση την Πόλη Χρυσοχούς όπου η πιθανότητα βροχής ανέρχεται στο 10%) ενώ στη Λευκωσία και στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα βροχής ανέρχεται στο 40%. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από χαλάζι. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 39 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 33 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι αρχικά ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως σε ανατολικά/νοτιοανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και ανατολικότερα, με την πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων βροχών ή καταιγίδας το απόγευμα, με την πιθανότητα βροχής να κυμαίνεται από 0-25% (αναλόγως περιοχής). Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από χαλάζι. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα δυτικά και βόρεια θα παρατηρηθεί χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 39 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 35 έως 37 βαθμούς Κελσίου στα νότια και ανατολικά παράλια (αναλόγως περιοχής), γύρω στους 32 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Το Σάββατο, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως σε ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και ανατολικότερα, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% στις πλείστες περιοχές ενώ στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα βροχής ανέρχεται στο 10%. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα παράλια αναμένεται να σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα ενώ στα νότια και ανατολικά, η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 37 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 34 έως 36 βαθμούς Κελσίου στα νότια και ανατολικά παράλια (αναλόγως περιοχής), γύρω στους 31 έως 33 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Κυριακή, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, με την πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων βροχών ή και καταιγίδας το απόγευμα, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% στις παράλιες περιοχές, στο 10% στη Λευκωσία και στο 30% στο Τρόοδος (1900 μέτρα). Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα παράλια αναμένεται να σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 39 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 32 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Δευτέρα, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, με την πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων βροχών ή και καταιγίδας το απόγευμα, με την πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων βροχών ή και καταιγίδας το απόγευμα, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% στις παράλιες περιοχές, στο 10% στη Λευκωσία και στο 25% στο Τρόοδος (1900 μέτρα). Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα παράλια αναμένεται να σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 33 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 27 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τρίτη και μέχρι σχεδόν τα τέλη της νέας εβδομάδας, φαίνεται να συνεχίζει ο γενικά ηλιόλουστος καιρός στις πλείστες περιοχές, ωστόσο κάποιες μικρές πιθανότητες βροχής εξακολουθούν να παρουσιάζονται τα απογεύματα κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά. Η θερμοκρασία φαίνεται πως θα φτάνει γύρω στους 40-41 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου.

Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί θα πνέουν αύριο Πέμπτη αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε θαλάσσιους, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια τα 5 μποφόρ το απόγευμα. Την Παρασκευή, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ και στα νότια παράλια έως τα 6 μποφόρ το απόγευμα. Το Σάββατο, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 2-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ ενώ στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια θα πνέουν εντάσεως 5-6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ το απόγευμα. Την Κυριακή, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ ενώ στα νοτιοανατολικά παράλια θα πνέουν εντάσεως 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ το απόγευμα. Την Δευτέρα, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια και παροδικά τα 6 μποφόρ στα νοτιοανατολικά παράλια το απόγευμα. Περαιτέρω εξασθένηση των ανέμων και στροφή τους σε θαλάσσιους αναμένεται από την Τρίτη και έπειτα, ωστόσο κάποιες ημέρες θα παρατηρούνται και ριπές έως 5 μποφόρ κυρίως στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια.

Όσον αφορά το σημείο δρόσου κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, στο Τρόοδος (1900 μέτρα) θα κυμαίνεται σε χαμηλά έως μέτρια επίπεδα (αναλόγως ημέρας), στη Λευκωσία θα κυμαίνεται κυρίως σε μέτρια επίπεδα (οριακά όμως κοντά στα υψηλά επίπεδα) ενώ στα παράλια, το σημείου δρόμου θα κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα έως πολύ υψηλά επίπεδα (αναλόγως ημέρας και περιοχής). Για να διαβάσετε πως σχετίζεται το σημείο δρόσου με την αίσθηση της ζέστης, πατήστε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Τι είναι το σημείο δρόσου και πώς επηρεάζει την αίσθηση της ζέστης

Για να δείτε τις ανανεωμένες προγνώσεις, πατήστε στην τοποθεσία που σας ενδιαφέρει:

Λεμεσός

Λευκωσία

Λάρνακα

Παραλίμνι

Πάφος

Πόλη Χρυσοχούς

Τρόοδος (1900 μέτρα)

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την ανανεωμένη 10ήμερη πρόγνωση του Kitasweather για την Λευκωσία.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather