Από: ΑΚΕΛ

Πρόκληση για τους λαούς του κόσμου η ΝΑΤΟϊκή φιέστα

Πρόκληση για τους λαούς του κόσμου η ΝΑΤΟϊκή φιέστα
Δημοσιεύθηκε: Ιουλίου 09, 2024-18:32 View: 19

Πρόκληση για τους λαούς του κόσμου η ΝΑΤΟϊκή φιέστα

Η Σύνοδος για τα 75χρονα του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον αποτελεί πρόκληση για τους λαούς του κόσμου οι οποίοι σε όλα αυτά τα χρόνια υπέστησαν τους πολέμους, τις επιδρομές, τα πραξικοπήματα και την τρομοκρατική δράση της Συμμαχίας. Το βιογραφικό του ΝΑΤΟ περιλαμβάνει μόνο εγκλήματα: πολέμους και αιματηρές επεμβάσεις στα Βαλκάνια, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη, τη Συρία και την Ανατολική Ευρώπη, σύμπραξη με δικτατορίες όπως στην Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ελλάδα και την Τουρκία, στρατιωτικοποίηση των διεθνών σχέσεων και υπόθαλψη περιφερειακών συγκρούσεων.

Η πατρίδα και ο λαός μας συγκαταλέγονται στα θύματα της ΝΑΤΟϊκής συμμαχίας αφού τα σχέδια διαμελισμού της χώρας μας εκπονήθηκαν στα στρατηγεία του όπως και το ίδιο το δίδυμο έγκλημα του φασιστικού πραξικοπήματος της ελληνικής χούντας και της ΕΟΚΑ Β΄ και της βάρβαρης  τουρκικής εισβολής και κατοχής.  Ενός εγκλήματος τις συνέπειες του οποίου 50 χρόνια μετά συνεχίζει να βιώνει ο κυπριακός λαός στο σύνολο του- Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι. Η Τουρκία, μια δύναμη κατοχής σε Κύπρο, Συρία και Ιράκ, απολαμβάνει της ασυλίας και της ολόπλευρης στήριξης από το ΝΑΤΟ.

Σήμερα που η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με την απειλή ενός γενικευμένου πολέμου ακόμα  κι ενός νέου πυρηνικού ολέθρου, επιβεβαιώνεται ότι το ΝΑΤΟ δεν υπήρξε ποτέ δύναμη άμυνας για τους λαούς των κρατών μελών του. Ήταν και είναι μια πολεμική μηχανή που προωθεί τα γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους αλλά κι ένα εργαλείο πολλαπλασιασμού των κερδών των πολεμικών βιομηχανιών. Η σύζευξη της ΕΕ με το ΝΑΤΟ -όπως επαναβεβαιώθηκε και στην Στρατηγική Ατζέντα που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον περασμένο μήνα- πολλαπλασιάζει τους κινδύνους για την ήπειρό μας.

Το ΑΚΕΛ ήταν και θα είναι η δύναμη που συνέπεια αντιτίθεται στα σχέδια ένταξης της Κύπρου στο ΝΑΤΟ και τα παρακλάδια του γιατί πρεσβεύουμε το όραμα μιας πατρίδας πραγματικά ελεύθερης, ανεξάρτητης και ειρηνικής, όχι ορμητήριο πολέμου. Απέναντι στη φιέστα που στήνουν οι ΝΑΤΟϊκοί, εμείς ενώνουμε τη φωνή μας με εκατομμύρια στον κόσμο που διεκδικούν πυρηνικό αφοπλισμό, διάλυση του ΝΑΤΟ, αποστρατιωτικοποίηση των διεθνών σχέσεων, σεβασμό του Χάρτη του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου, ειρήνη και δικαιοσύνη.

09.07.2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΑΚΕΛ