Από: ΕΛΑΜ

Μηχανοκίνητη Πορεία προς Τιμήν των Πεσόντων από τον Τούρκο κατακτητή

Μηχανοκίνητη Πορεία προς Τιμήν των Πεσόντων από τον Τούρκο κατακτητή
Δημοσιεύθηκε: Ιουλίου 09, 2024-14:41 View: 24

Όπως κάθε χρόνο η Επαρχιακή της Λευκωσίας του ΕΛΑΜ, πραγματοποίησε μηχανοκίνητη πορεία προς τιμήν των στρατιωτών που δολοφονήθηκαν από τον Τούρκο κατακτητή μετά το 1974.

Η πορεία άρχισε από τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας. Εκεί τελέστηκε τρισάγιο, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Φυλάκιο Αγίου Ανδρέα, Αγίου Κασσιανού, Καϊμακλίου και Αθηαίνου.

Κατάθεση στεφάνων πραγματοποιήθηκε επίσης στο Μνημείο πεσόντων Καταδρομών και στο κτήριο της ΑΤΗΚ, που ο Υπολοχαγός της Εθνικής Φρουράς Χαράλαμπου Χαραλάμπους θυσιάστηκε από έκρηξη οπλοβομβίδας για να σώσει τέσσερις στρατιώτες σε υπόγειο φυλάκιο κάτω από τα πρώην κεντρικά γραφεία της ΑΤΗΚ στη Λευκωσία.

Η μηχανοκίνητη πορεία πέρασε από το Οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου. Εκεί έστειλε μήνυμα  στους συμπατριώτες μας -μέσω πανό που ήταν στα αυτοκίνητα» ότι «κάθε ευρώ στον κατακτητή, είναι μια σφαίρα με το όνομά τους», ώστε να μην αιμοδοτούν το ψευδοκράτος.

Η πορεία κατευθύνθηκε και στο οδόφραγμα της Μιας Μηλιάς. Τα μέλη μας  άφησαν μαύρα μπαλόνια, με σκοπό να δείξουν την άρνησή τους στο άνοιγμα του οδοφράγματος.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό

Adblock test (Why?)

Read this on ΕΛΑΜ