Από: KitasWeather

Επιστροφή στα 40άρια και πιθανότητα βροχών σε ορεινά και εσωτερικό από εβδομάδας – Τάση καιρού έως τα μέσα Ιουλίου

Επιστροφή στα 40άρια και πιθανότητα βροχών σε ορεινά και εσωτερικό από εβδομάδας – Τάση καιρού έως τα μέσα Ιουλίου
Δημοσιεύθηκε: Ιουλίου 05, 2024-16:13 View: 11

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι μέχρι και τις αρχές της νέας εβδομάδας αναμένεται γενικά ηλιόλουστος καιρός ενώ στα μέσα της νεάς εβδομάδας πιο ασταθής αέρια μάζα θα επηρεάζει την περιοχή μας, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται πιθανότητες βροχών/καταιγίδων στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες. Στα τέλη της νέας εβδομάδας παρατηρείται μικρή μείωση των πιθανοτήτων βροχής στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο μέχρι και τις αρχές της νέας εβδομάδας, για να φτάσει και πάλι κατά το πρώτο μισό της νέας εβδομάδας γύρω στους 40-41 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό ενώ στη συνέχεια φαίνεται μια μικρή πτώση θερμοκρασίας, με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται γύρω στους 38-39 βαθμούς Κελσίου. Προς το τέλος της πρόγνωσης πιθανόν να παρατηρηθούν και πάλι 40άρια.

Aύριο Σάββατο, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως στις νότιες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 38 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 31 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά, με την πιθανότητα βροχής να παραμένει στο 0% σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 39 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 34 έως 36 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 26 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται και πάλι στο 0% σε όλες τις περιοχές. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα νότια και ανατολικά αναμένεται να σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, για να κυμανθεί γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 34 έως 36 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 27 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τρίτη, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% σε όλες τις παράλιες περιοχές ενώ στη Λευκωσία και στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα βροχής κυμαίνεται από 10-20% (αναλόγως περιοχής). Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα νότια και ανατολικά αναμένεται να σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 41 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 33 έως 36 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 27 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τετάρτη, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό, με την πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων βροχών/καταιγίδων κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% στις παράλιες περιοχές ενώ στη Λευκωσία και στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα βροχής κυμαίνεται από 25-30% (αναλόγως περιοχής). Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα νότια και ανατολικά αναμένεται να σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 33 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 27 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, θα συνεχίσει ο ηλιόλουστος γενικά καιρός στις πλείστες περιοχές, ωστόσο νεφώσεις θα αναπτύσσονται κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες στα ορεινά/ημιορεινά και στο εσωτερικό, με την πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων βροχών/καταιγίδων. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει γενικά αξιόλογη μεταβολή.

Το τελευταίο 3ήμερο της πρόγνωσης, φαίνεται μικρή μείωση των πιθανοτήτων βροχής στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό ενώ η θερμοκρασία πιθανόν να σημειώσει μικρή πτώση αρχικά, με τον υδράργυρο να πέφτει οριακά κάτω από τους 40 βαθμούς Κελσίου ενώ προς το τέλος της πρόγνωσης τα 40άρια πιθανόν να επιστρέψουν.

Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί θα πνέουν αύριο Σάββατο αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ και στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια έως τα 6 μποφόρ το απόγευμα. Την Κυριακή, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε θαλάσσιους, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια τα 5 μποφόρ το απόγευμα. Από την Δευτέρα και μέχρι το τέλος της πρόγνωσης, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ, για να στρέφονται προοδευτικά σε θαλάσσιους, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν προς το τέλος της εβδομάδας στα παράλια έως τα 5 μποφόρ.

Όσον αφορά το σημείο δρόσου κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, στο Τρόοδος (1900 μέτρα) θα κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα με σταδιακή αύξηση σε μέτρια επίπεδα στα μέσα της νέας εβδομάδας, στη Λευκωσία θα κυμαίνεται κυρίως σε μέτρια επίπεδα το επόμενο τριήμερο με σταδιακή αύξηση τους μέχρι και σε υψηλά επίπεδα ως τα μέσα της νέας εβδομάδας ενώ στα παράλια, το σημείου δρόμου θα κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα και την νέα εβδομάδα έως πολύ υψηλά επίπεδα (αναλόγως ημέρας). Για να διαβάσετε πως σχετίζεται το σημείο δρόσου με την αίσθηση της ζέστης, πατήστε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Τι είναι το σημείο δρόσου και πώς επηρεάζει την αίσθηση της ζέστης

Για να δείτε τις ανανεωμένες προγνώσεις, πατήστε στην τοποθεσία που σας ενδιαφέρει:

Λεμεσός

Λευκωσία

Λάρνακα

Παραλίμνι

Πάφος

Πόλη Χρυσοχούς

Τρόοδος (1900 μέτρα)

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την ανανεωμένη 10ήμερη πρόγνωση του Kitasweather για την Λευκωσία.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather