Από: ΔΗΣΥ

Δήλωση Βουλευτή και Εκπροσώπου Τύπου κ. Ονούφριου Κουλλά για στήριξη οικογενειών με παιδιά και φοιτητές

Δήλωση Βουλευτή και Εκπροσώπου Τύπου κ. Ονούφριου Κουλλά για στήριξη οικογενειών με παιδιά και φοιτητές
Δημοσιεύθηκε: Ιουνίου 26, 2024-11:55 View: 28

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το επίδομα τέκνου συνιστά μια αποσπασματική βελτίωση που ουδόλως ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες της διευρυμένης ακρίβειας και των υψηλών επιτοκίων.

Επαναλαμβάνουμε εκ νέου ότι με απόφασή του ο Δημοκρατικός Συναγερμός θεωρεί ως μια από τις κύριες προτεραιότητές του την ουσιαστική στήριξη των οικογενειών με παιδιά και φοιτητές, κλιμακωτά ανάλογα με τη σύνθεση της οικογένειας.

Όπως έχουμε πει στη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής και στην πρόσφατη δημοσιογραφική μας διάσκεψη για την ακρίβεια, απαιτείται ολιστική μεταρρύθμιση του επιδόματος τέκνου και της φοιτητικής χορηγίας προς δύο κατευθύνσεις:

α) την ουσιαστική αύξηση της στήριξης των οικογενειών, ανάλογα με τη σύνθεση της οικογένειας, και

β) τη διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων που να ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα, έτσι ώστε να στηριχτούν περισσότερες οικογένειες της μεσαίας τάξης.

Υπενθυμίσαμε επίσης την πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ για το οικογενειακό αφορολόγητο εισόδημα που στηρίζει τις οικογένειες που ο ένας εκ των δύο συζύγων είναι χαμηλόμισθος.

Είναι με τέτοιες πολιτικές που παράλληλα θα αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους που προέρχονται από την υπογεννητικότητα και το δημογραφικό πρόβλημα της πατρίδας μας.

26.6.2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΣΥ