Από: ΕΛΑΜ

Δηλώσεις Χακάν Φιντάν για τις απειλές Χεσμπολάχ (άρθρο)

Δηλώσεις Χακάν Φιντάν για τις απειλές Χεσμπολάχ (άρθρο)
Δημοσιεύθηκε: Ιουνίου 25, 2024-14:13 View: 20

Σε δηλώσεις σχετικά με τις απειλές της Χεσμπολάχ κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας προχώρησε ο Χακάν Φιντάν σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk. Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση με τον πόλεμο στη Γάζα και την πιθανή επέκτασή του στο γειτονικό Λίβανο όσο συνεχίζεται η «γενοκτονία» στη Γάζα. Οι απειλές κατά της Κύπρου από παράγοντες του Λιβάνου είναι ενδεικτικές της κατάστασης, όπως ανέφερε.

Συνέχισε λέγοντας πως η Τουρκία είχε προειδοποιήσει τους Ευρωπαίους για την «Ελληνοκυπριακή Διοίκηση» και για τις πληροφορίες που όπως ισχυρίστηκε έρχονται στην αντίληψή της, πως βάσεις της, χρησιμοποιούνται από διάφορους για τις επιχειρήσεις κατά της Γάζας. Το γεγονός ότι χρησιμοποιείται για επιχειρήσεις προς τη Μέση Ανατολή δεν θα ωφελήσει την ελληνοκυπριακή πλευρά και την Ελλάδα. Όταν είσαι συμμέτοχος στους εν εξελίξει πολέμους στη Μέση Ανατολή, αυτή η φωτιά θα έρθει να σας κάψει και εσάς.

Όπως βλέπουμε η ρητορική του Τούρκου ΥΠΕΞ έρχεται σε πλήρη ευθυγράμμιση με διάφορους αριστερούς και κάθε λογής πασιφιστές που βλέπουν με κακό μάτι την ευθυγράμμιση των γεωπολιτικών συμφερόντων της Κύπρου με περιφερειακούς και διεθνείς παίχτες στην περιοχή. Προφανώς οι υβριδικές επιχειρήσεις κατά αυτής της ταύτισης συμφερόντων και ενεργειών είναι σε πλήρη εξέλιξη, χρησιμοποιώντας ιδεοληπτικούς, χρήσιμους ηλίθιους και κάποιες φορές πληρωμένους κονδυλοφόρους και όχι μόνο…

Αξιοπρόσεκτο είναι πως στην ίδια συνέντευξη ο Χακάν Φιντάν, έκανε επίθεση κατά της Ευρώπης και της τάσης της για την επικράτηση πατριωτικών δυνάμεων εντός αυτής, αποκαλώντας την ως ακροδεξιά. «Όταν ήμουν στο ΜΙΤ, παρακολουθούσαμε την ακροδεξιά στην Ευρώπη στην κατηγορία των απειλών. Η ίδια η Ευρώπη βλέπει επίσης την ακροδεξιά ως απειλή. Εφόσον εμπίπτουμε στον ορισμό της απειλής, αντιλαμβανόμαστε ως απειλές και τα θέματα που αποτελούν απειλή για τους συμπατριώτες μας. Η ακροδεξιά έχει εγκληματικό παρελθόν στην Ευρώπη κατά των Τούρκων και των μουσουλμάνων στην Ευρώπη. […] Λέω ότι οι ευρωπαϊκές χώρες, ιδιαίτερα οι χώρες της κεντρικής Ευρώπης, ακολουθούν ήδη μια πολιτική σαν να είναι πάντα η ακροδεξιά στην εξουσία στις σχέσεις τους με την Τουρκία. Λένε ότι αν πάρουμε την Τουρκία στην ΕΕ, η ακροδεξιά θα δυναμώσει. Εδώ κάνουν λόγο για μία πολιτική αποστάσεων (σ.σ. έναντι της Τουρκίας). […] Στις σχέσεις τους με την Τουρκία, ήταν σαν να ήταν η ακροδεξιά στην εξουσία. Μερικές φορές λέμε ότι θα θέλαμε να έρθουν και να συναντηθούν μαζί τους. Υπάρχει μια Ευρώπη που πολέμησε ενάντια στον Χίτλερ και στους φασίστες, αλλά τώρα υπάρχει μια Ευρώπη που είναι ενάντια σε αυτές τις αρχές. Δεν άσκησε κριτική στον εαυτό της και αυτό το βιώνει σήμερα».

Σε ένα ακόμα σημείο το τουρκικό επίσημο αφήγημα έρχεται σε πλήρη συμφωνία με το αφήγημα των εγχώριων αριστερών «δημοκρατών» σε τέτοιο βαθμό που κάποιος αναρωτιέται αν όλο αυτό είναι τυχαίο και σύμπτωση… Είναι μάλιστα εξωφρενικό να παραδέχεται δημόσια ο νυν ΥΠΕΞ και πρώην επικεφαλής των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών πως παρακολουθεί τα πατριωτικά και εθνικιστικά κόμματα – κινήματα της Ευρώπης κατηγοριοποιώντας τα, ως απειλή για την Τουρκία.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) γνωρίζουμε πολύ καλά πως βρισκόμαστε στο στόχαστρο των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών καθότι βρισκόμαστε ενάντια στα τουρκικά συμφέροντα, υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα του Κυπριακού Ελληνισμού. Καιρός λοιπόν να το δουν και οι διάφοροι εγχώριοι κατήγοροι και να μην ευθυγραμμίζονται με την τουρκική μηχανή προπαγάνδας.

Κωνσταντίνος Δημητρίου

Adblock test (Why?)

Read this on ΕΛΑΜ