Η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων

Η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων
Δημοσιεύθηκε: Ιουνίου 23, 2024-09:52 View: 14

23-06-2024 09:52

Η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων

Η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων κα Μαριλένα Ραουνά θα μεταβεί αύριο Δευτέρα, 24 Ιουνίου, στο Λουξεμβούργο, όπου την Τρίτη, 25 Ιουνίου, θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων βρίσκονται, μεταξύ άλλων, η συζήτηση πολιτικής επί της πρότασης Οδηγίας για τη διαφάνεια εκπροσώπησης συμφερόντων εκ μέρους τρίτων χωρών και η ακρόαση της Ουγγαρίας στο πλαίσιο της διαδικασίας του Άρθρου 7(1) της Συνθήκης για την ΕΕ σε σχέση με την κατάσταση του κράτους δικαίου στη χώρα.

Το Συμβούλιο θα προετοιμάσει επίσης τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 27-28 Ιουνίου 2024, το οποίο αναμένεται να συζητήσει, μεταξύ άλλων, την κατάσταση σε σχέση με την Ουκρανία και την ενταξιακή πορεία της χώρας, την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τον επόμενο θεσμικό κύκλο της ΕΕ, στο πλαίσιο του οποίου αναμένεται να υιοθετηθεί η Στρατηγική Ατζέντα της Ένωσης για την περίοδο 2024-2029. Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναμένεται να συζητηθούν επίσης θέματα άμυνας, ασφάλειας και ανταγωνιστικότητας.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, η κα Ραουνά θα έχει συνάντηση με τους ομολόγους της στο Τρίο Προεδρίας, την Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Πολωνίας κα Magdalena Sobkowiak-Czarnecka και τον Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Δανίας κ. Jonas Bering Liisberg. Στη συνάντηση θα παραστούν και εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου της ΕΕ. Στόχος της συνάντησης είναι η καθιέρωση του πλαισίου συνεργασίας του Τρίο με τη Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου και η ανταλλαγή απόψεων για τις προετοιμασίες των Προεδριών του Τρίο.

Η Υφυπουργός θα συμμετάσχει επίσης στις διακυβερνητικές διασκέψεις για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Μολδαβία και την Ουκρανία, που θα πραγματοποιηθούν την ίδια ημέρα στο Λουξεμβούργο, και στη διακυβερνητική διάσκεψη με το Μαυροβούνιο, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 26 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες.

(ΕΝ/ΕΑθ/ΕΠ)

Adblock test (Why?)

Read this on Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών Κυβέρνησης