Από: ΔΗΚΟ

Χρ. Σενέκης – Πρόληψη και επιχειρησιακή ικανότητα και ετοιμότητα κρατικών υπηρεσιών για την κατάσβεση πυρκαγιών

Χρ. Σενέκης – Πρόληψη και επιχειρησιακή ικανότητα και ετοιμότητα κρατικών υπηρεσιών για την κατάσβεση πυρκαγιών
Δημοσιεύθηκε: Ιουνίου 20, 2024-14:20 View: 25

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΕΝΕΚΗ

Στη σημερινή συνεδρία της Κ.Ε. Εσωτερικών συζητήθηκε η επιχειρησιακή ικανότητα και ετοιμότητα των κρατικών υπηρεσιών για την κατάσβεση πυρκαγιών, με αφορμή τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Με την ευκαιρία αυτή εκφράζουμε τον απόλυτο σεβασμό και την εκτίμησή μας στα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών και της Πολιτικής Άμυνας, καθώς και στους ωρομίσθιους θηροφύλακες και στους εθελοντές, που βρίσκονται, με κίνδυνο της ζωής τους, στην πρώτη γραμμή για την κατάσβεση πυρκαγιών.

Στην τοποθέτηση του ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κ. Μάριος Χαρτσιώτης, ανέπτυξε τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό της παρούσας κυβέρνησης για ουσιαστική αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας και ετοιμότητας, ως προς την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός προβλέπει σημαντική ενίσχυση σε προσωπικό και μέσα.

Σε αυτό το πλαίσιο έγινε πρόσφατα πρόσληψη 251 πυροσβεστών, έχουν παραληφθεί τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Επιπλέον, θα επαναλειτουργήσει το Δασικό Κολλέγιο εντός του 2025.

Ως ΔΗΚΟ, πέραν της ανάγκης ενίσχυσης σε προσωπικό και μέσα, έχουμε αναδείξει την ανάγκη εστίασης στην πρόληψη (ευαισθητοποίηση των πολιτών ως προς τους κινδύνους που δημιουργεί η κλιματική κρίση, προληπτικοί έλεγχοι και καθαρισμοί, κίνητρα για επιστροφή στην ύπαιθρο και άλλα).

Εξίσου σημαντικό θεωρούμε την άμεση καταγραφή των ζημιών, ώστε να προχωρήσουν τάχιστα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες.

Γραφείο Τύπου

20 Ιουνίου 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΚΟ