Από: ΔΗΚΟ

Χρ. Σαββίδης – Εισηγήσεις για τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις τετράτροχες μοτοσυκλέτες

Χρ. Σαββίδης – Εισηγήσεις για τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις τετράτροχες μοτοσυκλέτες
Δημοσιεύθηκε: Ιουνίου 20, 2024-16:10 View: 24

Δήλωση Χρύσανθου Σαββίδη- Βουλευτή Δημοκρατικού Κόμματος και Μέλους της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων

Στην σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων,  συζητήσαμε το αυτεπάγγελτο, στο οποίο συνυπέγραψα,  με θέμα “Τα προβλήματα που δημιουργούνται από την κυκλοφορία τετράτροχων μοτοσυκλετών”.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, διαπιστώσαμε ότι κυριαρχεί μια μεγάλη αταξία, καθώς υπάρχουν τετράτροχες μοτοσυκλέτες που είναι εγγεγραμμένες ως τρακτέρ, με αποτέλεσμα όσοι τις ενοικιάζουν να κυκλοφορούν παράνομα στους δρόμους.

Δυστυχώς, δεν έχουμε ακούσει σημαντικές εισηγήσεις ως προς την οδική ασφάλεια των τετράτροχων, με αποτέλεσμα οι κίνδυνοι να ελλοχεύουν, με τρανταχτό παράδειγμα το θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώθηκε πριν από μερικές μέρες στην Επαρχία Πάφου.

Ευελπιστούμε ότι θα ακούσουμε περισσότερες εισηγήσεις στο μέλλον και να μπορέσουμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές στην νομοθεσία για βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Επιπλέον, συζητήσαμε με την διαδικασία της αυτεπάγγελτης εξέτασης το θέμα που αφορά τις συσκευές προσωπικής κινητικότητας. Συγκεκριμένα, ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής τον περασμένο χρόνο, ψηφίστηκε η νομοθεσία για τα σκούτερ, με σκοπό να ρυθμιστεί που θα διακινούνται, την υποχρεωτική χρήση κράνους,να διακινούνται σε ποδηλατοδρόμους καθώς επίσης και σε δρόμους στους οποίους η μέγιστη ταχύτητα είναι 30 χλμ..

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι οι τοπικές αρχές δεν έχουν καθορίσει τις περιοχές διακίνησης αν και το λέει η νομοθεσία, με αποτέλεσμα να δυσκολεύει τον έλεγχο της αστυνομίας.

Αποτέλεσμα αυτού να να σταθμεύουν παράνομα σε πεζοδρόμια, να δημιουργείται πρόβλημα  στην κυκλοφορία οχημάτων αλλά και παρεμπόδιση της διακίνησης πεζών και ΑμΕΑ.

Ως Βουλή και ως Δημοκρατικό Κόμμα, οφείλουμε και πρέπει να δούμε πως μπορούμε να βελτιώσουμε τις ασφαλείς συνθήκες χρήσης των σκούτερ αλλά και να ασκηθεί πίεση στις τοπικές αρχές ώστε να εφαρμοστεί η νομοθεσία.

20 Ιουνίου 2024

Γραφείο Τύπου

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΚΟ