Από: ΔΗΠΑ

ΑΛ. ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ: ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΑΛ. ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ: ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Δημοσιεύθηκε: Ιουνίου 20, 2024-10:15 View: 21

Tην ανάγκη όπως θα πρέπει να υπάρξουν ριζικές αλλαγές στο θέμα των θεματοθετών και το πως ορίζεται η εξεταστέα ύλη για τις παγκύπριες εξετάσεις, υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Αλέκος Τρυφωνίδης.

Μετά το πέρας της συνεδρίας της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, η οποία εξέτασε τις καταγγελίες για τις παγκύπριες εξετάσεις, ο κύριος Τρυφωνίδης, υπογράμμισε «Το υπουργείο που έχει την ευθύνη και χαιρετίζουμε τις δηλώσεις της Υπουργού, όμως το μαχαίρι πρέπει να μπει στο κόκκαλο γιατί δεν αρκεί η δήλωση ότι κάποιοι θεματοθέτες υπογράφουν δήλωση ότι δεν κάνουν φροντιστήρια θα πρέπει το υπουργείο να ελέγξει».

Ο κύριος Τρυφωνίδης, αναφέρθηκε σε καταγγελίες ότι επιθεωρητές και θεματοθέτες «κάνουν μυστικά φροντιστήρια στα σπίτια τους τα λεγόμενα vip φροντιστήρια όπου ακριβοπληρώνονται. Θα πρέπει το υπουργείο όλα αυτά να τα ελέγξει και να τα καθυποτάξει για να υπάρχει ισοτιμία μεταξύ των μαθητών».

Αναφορικά με τις αξιολογήσεις των εκπαιδευτικών, ο κ. Τρυφωνίδης είπε ότι ο διάλογος για το εν λόγω θέμα θα αρχίσει τον Σεπτέμβρη και θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβρη. Πρόσθεσε ότι «πρέπει να υπάρχουν οι σωστοί εκπαιδευτικοί στις τάξεις που να αποδίδουν και να έχουν την ικανότητα να διδάξουν και να σταθούν επάξια και στους μαθητές και στην κυπριακή κοινωνία». 

Ο κ. Τρυφωνίδης μιλώντας για τα προβλήματα στέγασης που αντιμετωπίζουν η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου είπε ότι «επικροτούμε τις άμεσες ενέργειες του Υφυπουργείου Πολιτισμού ούτως ώστε να γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις τόσο στην στατικότατα όσο και στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις στο θέατρο ‘Παλλάς’ όπου γίνονται οι πρόβες της κρατικής ορχήστρας».

 Ταυτόχρονα, ζήτησε όπως υπάρξει ολιστική διευθέτηση στο θέμα από πλευράς Υφυπουργείου για ανέγερση ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού Μεγάρου Μουσικής.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

20 Ιουνίου 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ