Συμμετέχουμε στη διαμαρτυρία για διάσωση μικρού δάσους που κινδυνεύει από ανέγερση δημόσιου κτιρίου

Συμμετέχουμε στη διαμαρτυρία για διάσωση μικρού δάσους που κινδυνεύει από ανέγερση δημόσιου κτιρίου
Δημοσιεύθηκε: Ιουνίου 19, 2024-13:29 View: 27

Με αίτημα την προστασία του μικρού δάσους που βρίσκεται στο τεμάχιο όπου προγραμματίζεται να αρχίσουν οι εργασίες για την κατασκευή του νέου κτιρίου της Υπηρεσίας Ασύλου, πραγματοποιείται αύριο, Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 9:30 το πρωί, εκδήλωση διαμαρτυρίας, έξω από τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου, στον Στρόβολο.

Όπως ήδη γνωρίζουμε η κατασκευάστρια εταιρεία που ανέλαβε την ανέγερση του νέου κτιρίου της νέας Υπηρεσίας Ασύλου έχει υποβάλει γραπτώς αίτημα προς το Τμήμα Δασών για εξασφάλιση της απαιτούμενης άδειας υλοτομίας, όλων των δέντρων που περιλαμβάνονται στο εν λόγω τεμάχιο (περίπου πενήντα), το οποίο βρίσκεται παρά το Ίδρυμα Στέλιου Ιωάννου, εντός των δημοτικών ορίων του Δήμου Στροβόλου.

Ως Κίνημα Οικολόγων έχουμε μελετήσει τα τεμάχια στα οποία θα γίνουν οι εργασίες και η έκτασή τους είναι τέτοια που δεν υπάρχει λόγος να επηρεαστεί το μικρό δάσος που βρίσκεται εκεί. Κατ’ επέκταση η αίτηση για άδεια υλοτομίας δεν πρέπει να γίνει σε καμία περίπτωση αποδεκτή.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Γιώργος Περδίκη έχει ήδη απευθυνθεί με επιστολή του, ημερομηνίας 11 Ιουνίου 2024, προς τους Υπουργούς  Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Εσωτερικών και Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ζητώντας να προβούν σε δέουσες και άμεσες ενέργειες, προκειμένου να σωθεί αυτός ο μικρός πνεύμονας πρασίνου.

Συνεπώς, καλούμε τα μέλη του Κινήματος Οικολόγων, φίλους αλλά και πολίτες που έχουν ευαισθησία στα θέματα που αφορούν το περιβάλλον να παρευρεθούν στην προγραμματισμένη διαμαρτυρία, στηρίζοντας έτσι την προσπάθεια μας για διατήρηση του μικρού αυτού δάσους.

Δείτε επίσης:

Προς καταστροφή ενός μικρού δάσους για ανέγερση δημόσιου κτιρίου

Adblock test (Why?)

Read this on Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών