Από: ΔΗΠΑ

Μ.ΓΙΑΚΟΥΜΗ: ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΓΙΑ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΕΣ

Μ.ΓΙΑΚΟΥΜΗ: ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΓΙΑ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΕΣ
Δημοσιεύθηκε: Ιουνίου 18, 2024-15:10 View: 9

Μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, θα ήθελα να εκφράσω δημόσια τις ανησυχίες και τις προτάσεις μου αναφορικά με τα στεγαστικά σχέδια για τους εκτοπισθέντες και τα παιδιά τους. Αναλυτικά:

1. **Απαρχαιωμένα Στεγαστικά Σχέδια για Εκτοπισθέντες και Παιδιά τους:**

   – Τα τρέχοντα στεγαστικά σχέδια για τους εκτοπισθέντες και τα παιδιά τους είναι απαρχαιωμένα και δεν ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.

Το κόστος για την ανοικοδόμηση ή την αγορά στέγης σήμερα αποτελεί άπιαστο όνειρο για την πλειοψηφία των νέων μας. Οι χορηγίες των 25 χιλιάδων και 30 χιλιάδων ευρώ είναι ανεπαρκείς σε σχέση με το πραγματικό κόστος.

2. **Υποχρέωση του Κράτους για Στέγαση Εκτοπισθέντων:**

   – Η πολιτεία δεν πρέπει να αντιμετωπίζει το θέμα της στέγασης των εκτοπισθέντων ως κοινωνική πολιτική, αλλά ως υποχρέωση του κράτους.

3. **Αντικίνητρα για τους Νέους Εκτοπισθέντες:**

   – Τα τρέχοντα εισοδηματικά κριτήρια λειτουργούν ως αντικίνητρο για την πρόοδο και την ευημερία των νέων εκτοπισθέντων. Όσοι νέοι εκτοπισθέντες θέλουν να προχωρήσουν και να λάβουν μια καλή δουλειά και επαγγελματική ανέλιξη τιμωρούνται με το να αποκλείονται από την παροχή στεγαστικής βοήθειας από το κράτος.

Ρητορικές Ερωτήσεις και Κάλεσμα για Δράση:

– Τελικά τι θέλουμε ως πολιτεία; Τα παιδιά της Κύπρου να μείνουν στην Κύπρο και να κτίσουν τη ζωή τους ή να τα διώχνουμε στο εξωτερικό για ένα καλύτερο μέλλον;

– Είναι καιρός να λάβουμε σοβαρά υπόψη το αποτέλεσμα της πρόσφατης κάλπης. Ανεφικτά σχέδια και πολιτικές έχουν απαξιωθεί από τον λαό.

– Η διάσταση πολιτικής και κοινωνίας θα διορθωθεί με τον εκσυγχρονισμό των σχεδίων και με την αναθεώρηση απαρχαιωμένων πολιτικών.

Καλώ την πολιτεία να προβεί άμεσα στις απαραίτητες αλλαγές για να διασφαλιστεί η δίκαιη και επαρκής στήριξη των εκτοπισθέντων μας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΙΟΥΝΙΟΣ 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ