Προς καταστροφή ενός μικρού δάσους για ανέγερση δημόσιου κτιρίου

Προς καταστροφή ενός μικρού δάσους για ανέγερση δημόσιου κτιρίου
Δημοσιεύθηκε: Ιουνίου 13, 2024-10:10 View: 26

Σε μια περίοδο που η κλιματική αλλαγή έχει μετατραπεί σε κρίση και πλέον ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την ύπαρξη της και σε μια εποχή που οι πυρκαγιές εξαφανίζουν το πράσινο από το νησί μας, οφείλουμε όχι μόνο να προστατεύουμε κάθε διαθέσιμο πράσινο αλλά και να το ενισχύουμε.

Δυστυχώς στην περίπτωση της σχεδιαζόμενης κατασκευής του νέου κτιρίου της Υπηρεσίας Ασύλου, φαίνεται να μην λαμβάνεται υπόψη το υφιστάμενο πράσινο.

Όπως ήδη γνωρίζουμε η κατασκευάστρια εταιρεία που ανέλαβε την ανέγερση του νέου κτιρίου της νέας Υπηρεσίας Ασύλου έχει υποβάλει γραπτώς αίτημα προς το Τμήμα Δασών για εξασφάλιση της απαιτούμενης άδειας υλοτομίας, όλων των δέντρων που περιλαμβάνονται στο εν λόγω τεμάχιο (περίπου πενήντα), το οποίο βρίσκεται παρά το Ίδρυμα Στέλιου Ιωάννου, εντός των δημοτικών ορίων του Δήμου Στροβόλου.

Ως Κίνημα Οικολόγων θεωρούμε έχουμε μελετήσει τα τεμάχια στα οποία θα γίνουν οι εργασίες και η έκτασή τους είναι τέτοια που δεν υπάρχει λόγος να επηρεαστεί το μικρό δάσος που βρίσκεται εκεί. Κατ’ επέκταση η αίτηση για άδεια υλοτομίας δεν πρέπει να γίνει σε καμία περίπτωση αποδεκτή.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Γιώργος Περδίκη έχει ήδη απευθυνθεί με επιστολή του, ημερομηνίας 11 Ιουνίου 2024, προς τους Υπουργούς  Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Εσωτερικών και Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ζητώντας να προβούν σε δέουσες και άμεσες ενέργειες, προκειμένου να σωθεί αυτός ο μικρός πνεύμονας πρασίνου.

* Επισυνάπτονται φωτογραφίες

Adblock test (Why?)

Read this on Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών