Από: KitasWeather

Έρχεται νέο έντονο 4ήμερο κύμα καύσωνα – Ακολουθεί πτώση θερμοκρασίας και πιθανότητα καταιγίδων στα ορεινά/εσωτερικό

Έρχεται νέο έντονο 4ήμερο κύμα καύσωνα – Ακολουθεί πτώση θερμοκρασίας και πιθανότητα καταιγίδων στα ορεινά/εσωτερικό
Δημοσιεύθηκε: Ιουνίου 10, 2024-16:39 View: 16

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι νέο έντονο κύμα καύσωνα θα επηρεάσει την περιοχή μας από την Τετάρτη μέχρι και το Σάββατο καθώς αναμένονται ακραία θερμές αέριες μάζες, με θερμοκρασίες που το τριήμερο Πέμπτη – Σάββατο φαίνεται να φτάνουν σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού έως και τους 45 βαθμούς Κελσίου, χωρίς να αποκλείεται και κάποια ημέρα η θερμοκρασία να ξεπεράσει ελαφρώς και σε μεμονωμένο επίπεδο και τους 45 βαθμούς Κελσίου. Σταδιακή αισθητή πτώση της θερμοκρασίας φαίνεται το διήμερο Κυριακή – Δευτέρα ενώ στη συνέχεια μέχρι και τα μέσα της εβδομάδας δεν φαίνεται αξιόλογη μεταβολή θερμοκρασίας, με τον υδράργυρο όμως να παραμένει σε επίπεδα λίγο πάνω της κανονικής. Παράλληλα αρχίζουν να εμφανίζονται και πάλι κάποιες πιθανότητες για μεμονωμένου/τοπικού χαρακτήρα βροχές στα ορεινά/ημιορεινά και ενδεχομένως και στο εσωτερικό.

Aύριο Τρίτη, ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με τις μεγαλύτερες αποκλίσεις να αναμένονται στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, φτάνοντας γύρω στους 39 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 32 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 26 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι και πάλι ηλιόλουστος, με την πιθανότητα βροχής να παραμένει στο 0% σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 4-8 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με τις μεγαλύτερες αποκλίσεις να αναμένονται στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, φτάνοντας γύρω στους 42 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 33 έως 36 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 28 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Πέμπτη, θα συνεχίσει ο ηλιόλουστος καιρός, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται και πάλι στο 0% σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 7-11 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με τις μεγαλύτερες αποκλίσεις να αναμένονται στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, φτάνοντας γύρω στους 45 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 36 έως 40 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 31 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Παρασκευή, ο καιρός θα παραμείνει ηλιόλουστος, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει γενικά αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 7-11 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με τις μεγαλύτερες αποκλίσεις να αναμένονται στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, φτάνοντας γύρω στους 45 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 37 έως 39 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 31 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά παντού ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% στις πλείστες περιοχές ενώ στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα βροχής ανέρχεται στο 10%. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει γενικά αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 7-11 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με τις μεγαλύτερες αποκλίσεις να αναμένονται στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, φτάνοντας γύρω στους 44 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 37 έως 40 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 30 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό, οι οποίες θα είναι τοπικά αυξημένες στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, για να κυμανθεί γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Το πρώτο μισό της νέας εβδομάδας, θα συνεχίσει ο ηλιόλουστος καιρός στις πλείστες περιοχές, ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτύσσονται κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό είναι πιθανό να δώσουν μεμονωμένου/τοπικού χαρακτήρα βροχές/καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση την Δευτέρα ενώ στη συνέχεια δεν φαίνεται αξιόλογη μεταβολή της θερμοκρασίας, η οποία φαίνεται πως θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο πάνω της κανονικής.

Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί θα πνέουν γενικά μεταβλητοί εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στρέφονται προοδευτικά κυρίως σε θαλάσσιους εντάσεως 3-4 μποφόρ, με τάση μερικής ενίσχυσης τους στα τέλη αυτής της εβδομάδας με αρχές της νέας εβδομάδας.

Όσον αφορά το σημείο δρόσου κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, στο Τρόοδος (1900 μέτρα) θα κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα μέχρι και το τέλος αυτής της εβδομάδας για να αυξηθεί σε χαμηλά επίπεδα το πρώτο μισό της νέας εβδομάδας, στη Λευκωσία θα κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα μέχρι και το τέλος αυτής της εβδομάδας για να αυξηθεί σε μέτρια επίπεδα το πρώτο μισό της νέας εβδομάδας ενώ στα παράλια, το σημείου δρόμου θα κυμαίνεται σε μέτρια έως υψηλά επίπεδα μέχρι και το τέλος αυτής της εβδομάδας για να αυξηθεί παντού σε υψηλά επίπεδα στο πρώτο μισό της νέας εβδομάδας. Για να διαβάσετε πως σχετίζεται το σημείο δρόσου με την αίσθηση της ζέστης, πατήστε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Τι είναι το σημείο δρόσου και πώς επηρεάζει την αίσθηση της ζέστης

Για να δείτε τις ανανεωμένες προγνώσεις, πατήστε στην τοποθεσία που σας ενδιαφέρει:

Λεμεσός

Λευκωσία

Λάρνακα

Παραλίμνι

Πάφος

Πόλη Χρυσοχούς

Τρόοδος (1900 μέτρα)

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την ανανεωμένη 10ήμερη πρόγνωση του Kitasweather για την Λευκωσία.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather