Από: ΔΗΠΑ

Μ.ΚΑΡΟΓΙΑΝ:Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ

Μ.ΚΑΡΟΓΙΑΝ:Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ
Δημοσιεύθηκε: Ιουνίου 10, 2024-10:23 View: 18

Το κομματικό σύστημα στο σύνολό του αποδοκιμάστηκε από τους πολίτες, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ, Μάριος Καρογιάν, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα ότι το σύνολο του πολιτικού συστήματος θα αντλήσει χρήσιμα διδάγματα και θα βγάλει τα ανάλογα συμπεράσματά.

Σε δηλώσεις του, σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Καρογιάν είπε ότι η  ΔΗΠΑ δεν ανήκε ποτέ στις πολιτικές δυνάμεις που αρέσκονται να ωραιοποιούν ή να εξωραΐζουν τις καταστάσεις, σημειώνοντας ότι «τo αποτέλεσμα δεν είναι το προσδοκώμενο».

Όπως είπε, «παρά το γεγονός ότι συγκρινόμενα με τα ποσοστά των προηγούμενων Ευρωεκλογών, οι απώλειες της ΔΗΠΑ είναι σχετικά μικρότερες με άλλα παραδοσιακά κόμματα, το σημαντικότερο γεγονός παραμένει ότι στο σύνολο το κομματικό σύστημα, αποδοκιμάστηκε από τους πολίτες».

Εξέφρασε την ελπίδα ότι «το σύνολο του πολιτικού συστήματος θα αντλήσει χρήσιμα διδάγματα και θα βγάλει τα ανάλογα συμπεράσματά», σημειώνοντας ότι «από εμάς εξαρτάται να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του λαού μας, που σήμερα μας έστειλε αυτό το ηχηρό μήνυμα».

Πρόσθεσε πως «για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι οι άγονες αντιπαραθέσεις και οι ανούσιοι ανταγωνισμοί, μόνο σε αδιέξοδο και μόνο απαξίωση οδηγούν τις πολιτικές δυνάμεις, οδηγούν το πολιτικό σύστημα», σημειώνοντας ότι «τουλάχιστον η ΔΗΠΑ έχει τη συνείδηση της ήσυχη, γιατί από την πρώτη ημέρα της ίδρυσης της προειδοποιούσε για τις κινήσεις που ελλοχεύουν στο πολιτικό σύστημα, γιατί ακριβώς κωφεύαμε σε αυτά που οι πολίτες πραγματικά ενδιαφέρονταν και αγωνιούσαν».

«Την ώρα», ανέφερε, «που σωρεία προβλημάτων υπάρχουν στον τόπο μας, την ώρα που κίνδυνοι απειλούν την πατρίδα μας οι πλείστοι αρέσκονταν να κάνουν συζητήσεις, απλώς για να διατηρήσουν θεωρούσαν τα κομματικά τους φέουδα».

Είπε ακόμα πως στη ΔΗΠΑ είναι «μοναχικοί καβαλάρηδες», για να προσθέσει ότι «μάλιστα κάποιοι μας είχαν θεωρήσει γραφικούς, γιατί επιμέναμε ότι την ώρα που τόπος κινδυνεύει, την ώρα που η κοινωνία αδημονεί, την ώρα που οι πολίτες υποφέρουν αυτό που κάποιοι ήθελαν του πολιτικού συστήματος να επικρατεί ήταν ακριβώς αυτές οι αντιπαραθέσεις, αυτές οι συγκρούσεις που στο τέλος δεν δίνουν ψωμί στον κόσμο που έχει ανάγκη, δεν βοηθούν αυτές τις ομάδες του λάου που υποφέρουν, δεν δημιουργούν προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο στους νέους ανθρώπους».

Ο κ. Καρογιάν είπε πως «όλα αυτά συν πολλά άλλα είναι αυτά που σήμερα η κοινωνία, οι πολίτες έδωσαν στο πολιτικό σύστημα».

Ευχαρίστησε θερμά όσους τους ψήφισαν, για την εμπιστοσύνη τους και την αγωνιστικότητά τους, ιδιαίτερα σ’ αυτό το δύσκολο πολιτικό και εκλογικό αγώνα.

«Ένας αγώνας αξιοπρεπής, με ήθος, χωρίς κτυπήματα κάτω από τη μέση, χωρίς να νιώθουμε την ανάγκη να πληγώσουμε τον οποιοδήποτε. Πορευτήκαμε με αυτό τον αξιακό κώδικά και σίγουρα αυτό τον αξιακό κώδικα δεν πρόκειται να τον αντικαταστήσουμε, ούτε και να τον εξαλείψουμε προς χάριν κάποιων ψήφων», είπε.

Σύμφωνα με τον Μάριο Καρογιάν για τη ΔΗΠΑ «η πορεία είναι σαφής και ξεκάθαρη», συμπληρώνοντας πως «είναι μια πορεία που πραγματικά νομίζουμε και νιώθουμε ότι εξυπηρετεί το συλλογικό καλό».

Ευχαρίστησε, εξάλλου, όλους τους υποψήφιους της παράταξής του, τόσο στις Ευρωεκλογές όσο και στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τον όμορφο αγώνα που διεξήγαγαν και ανέφερε πως τα αποτελέσματα σε πάρα πολλούς  Δήμους «είναι πάρα πολύ καλά για την παράταξη μας».

«Αυτό σημαίνει το ρίζωμα της, αυτό σημαίνει το πλάτιασμα της. Σημαίνει ότι αυτή η παράταξη έχει παρόν έχει και μέλλον ανεξαρτήτως της όποιας εκλογικής διαδικασίας, που δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα», κατέληξε.

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ