Τελικά, ποιος φταίει για τον Ακάμα;

Τελικά, ποιος φταίει για τον Ακάμα;
Δημοσιεύθηκε: Ιουνίου 07, 2024-09:52 View: 23

Το επτασφράγιστο πόρισμα που είναι καλά κλεισμένο στο συρτάρι της υπουργού, άρχισε ήδη να προκαλεί προβλήματα. Συγκεχυμένες πληροφορίες περί πειθαρχικών αλλά και ποινικών ευθυνών που είδαν το φως της δημοσιότητας, διαψεύδονται από την Κυβέρνηση, με αποτέλεσμα η αλήθεια να βρίσκεται ακόμα στο συρτάρι του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Αυτά συμβαίνουν όταν η διαφάνεια σε μια χώρα είναι υπό διωγμό.

Πάντως σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά- μετά την περίπτωση με την πυρκαγιά που προκλήθηκε από αχρήστευση πυρομαχικών με ευθύνη του Τμήματος Μεταλλείων-  που το Υπουργείο Γεωργίας συμπεριφέρεται κατά τρόπο περίεργο γεγονός που προκαλεί σύγχυση και προβληματισμό.

Μόνο η Ελεγκτική Υπηρεσία θα μας πει (αν την αφήσουν) την πραγματικότητα για τις ευθύνες του καταστροφικού οδικού δικτύου στον Ακάμα.  Θα περιμένουνε την δημοσιοποίηση του πορίσματος και κυρίως την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για να τοποθετηθούμε.

Πέραν όμως των πειθαρχικών και πιθανόν ποινικών ευθυνών θεωρούμε ότι οι ευθύνες είναι πλέον κυρίως πολιτικές και βαρύνουν την σημερινή κυβέρνηση, η οποία όχι μόνο δεν έχει κατεδαφίσει τα καταστροφικά έργα και επαναφέρει το περιβάλλον, αλλά επιμένει στην ίδια αντίληψη για ένα

Ακάμα γεμάτο από πολυσύχναστους δρόμους που θα κατακλύζεται από χιλιάδες ιδιωτικά αυτοκίνητα και  τετράτροχες μοτοσυκλέτες.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζουμε έντονη ανησυχία για τους λόγους που ακόμα το πόρισμα για τον Ακάμα δεν έχει δημοσιοποιηθεί, την ίδια ώρα που η χερσόνησος αντιμετωπίζεται σαν ένα θεματικό πάρκο ή λούνα παρκ, αντί ως μια ιδιαίτερα ευαίσθητη οικολογικά περιοχή.

Adblock test (Why?)

Read this on Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών