Από: ΔΗΚΟ

Συνάντηση του βουλευτή ΔΗΚΟ Αμμοχώστου Χρίστου Σενέκη με την υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας δρ. Αθηνά Μιχαηλίδου

Συνάντηση του βουλευτή ΔΗΚΟ Αμμοχώστου Χρίστου Σενέκη με την υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας δρ. Αθηνά Μιχαηλίδου
Δημοσιεύθηκε: Ιουνίου 06, 2024-19:32 View: 18


Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Βουλευτή ΔΗΚΟ Αμμοχώστου κ. Χρίστου Σενέκη με την υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Δρ. Αθηνάς Μιχαηλίδου.

Ως ΔΗΚΟ, εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για το γεγονός ότι το υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας έχει προχωρήσει με την προκήρυξη διαγωνισμού για παροχή υπηρεσιών, σε σχέση με την ανέγερση του νέου (αθλητικού) γυμνασίου Παραλιμνίου, που σημαίνει ότι μια σχολική αναγκαιότητα χρόνων μπαίνει, επιτέλους, σε τροχιά υλοποίησης.

Όσον αφορά το πρόβλημα υπερπληθυσμού του Λυκείου Λιβαδιών, η υπουργός κ. Μιχαηλίδου ενημέρωσε ότι διεξάγεται σχετική μελέτη για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου περιφερειακού λυκείου, που θα αποσυμφορήσει το Λύκειο Λιβαδιών. Προς τον σκοπό αυτό, ο κ. Σενέκης ανέδειξε τη δυνατότητα δημιουργίας περιφερειακού λυκείου, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των κοινοτήτων Δάσους Άχνας, Ξυλοτύμπου, Ορμήδειας και Αυγόρου.

Επιπλέον, συζητήθηκαν η ανάγκη επίσπευσης της διαδικασίας εγκατάστασης κλιματιστικών στις σχολικές αίθουσες, οι ενέργειες που γίνονται από το υπουργείο για την πλήρη κάλυψη των αναγκών σε συνοδούς για τη νέα σχολική χρονιά, η επέκταση του θεσμού των ΜΙΕΕΚ στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου και η ανάγκη αύξησης του αριθμού των εκπαιδευτικών ψυχολόγων.

Η πρόοδος όλων των ανωτέρω θα αξιολογείται συνεχώς και ως ΔΗΚΟ θα στηρίξουμε τις προσπάθειες της υπουργού κ. Μιχαηλίδου για την υλοποίηση των δεσμεύσεων, που εμπεριέχονται στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου Χριστοδουλίδη.

Γραφείο Τύπου

06 Ιουνίου 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΚΟ