Από: ΔΗΣΥ

Δήλωση για Επίτροπο Ορεινών Περιοχών και στρατηγική ανάπτυξης ορεινών περιοχών

Δήλωση για Επίτροπο Ορεινών Περιοχών και στρατηγική ανάπτυξης ορεινών περιοχών
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 12, 2023-14:04 View: 64

Δήλωση Βουλευτή κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη για Επίτροπο Ορεινών Περιοχών και στρατηγική ανάπτυξης ορεινών περιοχών

Το πρώτο θέμα αφορά την στρατηγική ανάπτυξης ορεινών περιοχών, κατά κόρον του Τροόδους και το δεύτερο θέμα είναι, δυστυχώς, ο μη διορισμός και η προβληματική από πλευράς της νέας κυβέρνησης σε σχέση με τον διορισμό Επιτρόπου Ορεινών Περιοχών.  Για εμάς, για τον Δημοκρατικό Συναγερμό, αποτελεί αναγκαιότητα, αποτελεί πολιτική με τη μέγιστη προτεραιότητα και δεν θα δεχτούμε σε καμιά περίπτωση να υπάρξει έκπτωση στην οποιαδήποτε ολιγωρία αλλά ακόμα και στην άσκηση πολιτικής για τα ορεινά μας. Σήμερα η κατάσταση στα ορεινά είναι τραγική γιατί δεν υπάρχει ίχνος στρατηγικών αναπτύξεων ή εν πάση περιπτώσει και όραμα και αυτό μας το εκδηλώνουν επί καθημερινής βάσεως και οι πολίτες που ζουν στα ορεινά και η τοπική αυτοδιοίκηση. Γι’ αυτό τον λόγο καλούμε χωρίς την οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Χριστοδουλίδη να έρθει και να αφήσει κατά μέρος τον οποιοδήποτε προβληματισμό και να προχωρήσει σε διορισμό Επιτρόπου για τις ορεινές περιοχές. Το προηγούμενο παράδειγμα, επί προηγούμενης διακυβέρνησης με τον κ. Χαμπιαούρη  ήταν ένα μοντέλο επιτυχημένο και αυτό μας το επιβεβαιώνει η τοπική, ορεινή, κοινωνία καθώς επίσης και οι κοινοτάρχες.

Άρα λοιπόν ο συντονισμός ο οποίος έχει επιτευχθεί δίνει μια τεκμηρίωση για την αναγκαιότητα του Επιτρόπου και για το ότι πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει το συντομότερο δυνατόν διορισμός. Ακούμε και για προβληματισμούς, δεν μας βρίσκουν σύμφωνους. Δεν έχει σημασία, είναι δικαίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας να επιλέξει το άτομο και την προσωπικότητα, εμείς αυτό το οποίο απαιτούμε και θα ασκήσουμε κοινοβουλευτικό έλεγχο μέσω εγγραφής του θέματος στην Επιτροπή Εμπορίου, Βιομηχανίας της Βουλής προκειμένου να μας ενημερώσουν τι προτίθεται να κάνουν τόσο σε σχέση με τη στρατηγική όσο και σε σχέση με τον διορισμό.

Καλώ λοιπόν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προχωρήσει άμεσα στο διορισμό Επιτρόπου για τις Ορεινές περιοχές και κλείνω με αυτό. Σήμερα η κατάσταση είναι τραγική στις ορεινές μας περιοχές. Θα πρέπει οπωσδήποτε να συνεχίσουμε την πολιτική που προηγουμένως έχει εφαρμοστεί, υπήρξε συντονισμός από πλευράς του κ. Χαμπιαούρη, για να ολοκληρώσουμε και να εμβαθύνουμε τις δυνατότητες είτε μέσω οικοτεχνίας, είτε μέσω άλλων τομέων ανάπτυξης, είτε αν θέλετε συντονισμού προτάσεων που δίνει η τοπική αυτοδιοίκηση.

12.9.2023

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΣΥ