Από: ΔΗΣΥ

Συλλυπητήρια Δημοκρατικού Συναγερμού για τον θάνατο της Μαρίτσας Καραολή

Συλλυπητήρια Δημοκρατικού Συναγερμού για τον θάνατο της Μαρίτσας Καραολή
Δημοσιεύθηκε: Ιουνίου 03, 2024-14:16 View: 14

Με βαθιά θλίψη και οδύνη γίναμε σήμερα κοινωνοί της είδησης του θανάτου της Μαρίτσας Καραολή, της αγωνίστριας και συζύγου του Ανδρέα Καραολή.

Η Μαρίτσα Καραολή πάντα θα αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο του απελευθερωτικού μας αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59, εφόσον με κίνδυνο τη ζωή της μετέτρεψε το σπίτι της σε κρησφύγετο και έδωσε καταφύγιο μεταξύ άλλων στον Σταυραετό του Μαχαιρά, τον Γρηγόρη Αυξεντίου, συμβάλλοντας τα μέγιστα στον ιερό σκοπό της απελευθέρωσης της Κύπρου μας.

Πρότυπο αντίστασης και αγώνα η Μαρίτσα Καραολή, παράδειγμα προς μίμηση και διαχρονικό σύμβολο του πόθου για την ελευθερία, έκανε πράξη με τον Ανδρέα Καραολή όλα τα υψηλά διδάγματα του ελληνισμού για ελευθερία και ανεξαρτησία, μέσα από τον αγώνα που έδωσε, προσπερνώντας όλους τους κινδύνους που αντιμετώπισε.

Δικαίως η προσφορά της αποτελεί και θα συνεχίσει να αποτελεί ανεκτίμητο κεφάλαιο της ιστορίας της πατρίδα μας, που διόλου τυχαία τη συνταύτισε με τη «μάνα της Κύπρου». Η μνήμη της την κατατάσσει στο πάνθεον των αθανάτων.

Ηγεσία, Βουλευτές και στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού απευθύνουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της Μαρίτσας Καραολή.

3.6.2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΣΥ