Από: ΔΗΠΑ

Μ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ: H YΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΔΥΝΑΤΟ ΚΡΙΚΟ

Μ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ: H YΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΔΥΝΑΤΟ ΚΡΙΚΟ
Δημοσιεύθηκε: Μαΐου 24, 2024-14:33 View: 15

Η επανασύσταση της Εθνικής Επιτροπής Καρκίνου, η επικαιροποίηση και υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για τον Καρκίνο και η διοχέτευση κονδυλίου ύψους 1.2 εκ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2024, δεν θα έχουν πραγματικά κανένα νόημα εάν το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου δεν πάρει σάρκα και οστά, σύμφωνα με το πάγιο αίτημα του οργανωμένου κινήματος των ασθενών το οποίο συνάδει απόλυτα με τις προδιαγραφές της ευρύτερης μεταρρύθμισης του τομέα της υγείας.

Η μη δημιουργία Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου ως ανεξάρτητης και ξεχωριστής οντότητας, θα ενισχύσει το κενό που παρατηρείται αυτήν τη στιγμή σε συγκεκριμένα θέματα σε σχέση με τον καρκίνο και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ασθενών.

Από το 2021 που βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή στα θέματα υγείας και διασφάλισης των δικαιωμάτων των ασθενών, τονίζω την αναγκαιότητα και επιτακτική ανάγκη όπως προχωρήσει άμεσα και με τον ενδεδειγμένο τρόπο, το συγκεκριμένο θέμα.

Αντιλαμβάνομαι και σέβομαι απόλυτα τη διασφάλιση δημοσιονομικής πειθαρχίας, ωστόσο, η υγεία και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν πρέπει ποτέ να αποτελούν τον αδύνατο κρίκο σε αυτή την αξιολόγηση.

Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο και κομβικό σημείο μιας ευρύτερης μεταρρύθμισης του τομέα της υγείας. Γι’ αυτό, απευθύνω έκκληση στο Υπουργείο Οικονομικών όπως επαναξιολογήσει τα δεδομένα και προχωρήσει άμεσα στην υιοθέτηση της πρότασης για δημιουργία Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου ως ανεξάρτητης οντότητας, σύμφωνα με τη φιλοσοφία της μεταρρύθμισης στον τομέα της υγείας.

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ