Από: ΔΗΠΑ

Μ.ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: ΜΕ ΤΗ ΔΙΠΛΗ ΣΗΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΝΙΩΘΕΙ ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΟΣ

Μ.ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: ΜΕ ΤΗ ΔΙΠΛΗ ΣΗΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΝΙΩΘΕΙ ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΟΣ
Δημοσιεύθηκε: Μαΐου 24, 2024-11:55 View: 27

Προς την σωστή κατεύθυνση η διπλή οριζόντια σήμανση περίπου 50 μέτρα και ένα μέτρο πριν τις κάμερες στους δρόμους, καθώς με αυτό τον τρόπο προειδοποιούνται πλέον οι οδηγοί στις συμβολές του συστήματος φωτοεπισήμανσης, υπογραμμίζει ο βουλευτής της ΔΗΠΑ-Συνεργασία και Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών της Βουλής, Μαρίνος Μουσιούττας.

«Είναι πολύ σωστή ενέργεια η πρόσθετη οριζόντια σήμανση, ωστόσο, θα πρέπει να γίνει και κάθετη σήμανση, όπως ακούσαμε άλλωστε προεκλογικά και από τον υποψήφιο Δήμαρχο Χρίστο Τσίγκη για τον Δήμο Στροβόλου, ώστε να υποδεικνύεται στους οδηγούς ότι υπάρχουν κάμερες και να εμπεδωθεί στην συνείδηση του κόσμου η ύπαρξή του συστήματος, όχι με σκοπό να εισπράξει το κράτος χρήμα αλλά για να γίνουμε όλοι πιο προσεκτικοί», ανέφερε ο κύριος Μουσιούττας.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΛΦΑ, ο κύριος Μουσιούττας, επεσήμανε παράλληλα ότι «δεν χρειάζεται να γίνουν αυτές οι προειδοποιητικές υποδείξεις για να είναι ο οδηγός συνεπής, αλλά είναι ένα βοηθητικό μέτρο που θα κάνει τον κόσμο να είναι ακόμη πιο προσεκτικός».

Ανέφερε, την ίδια ώρα, ότι η Βουλή, πριν το κλείσιμό της τον Ιούλιο, ενδεχομένως να καταφέρει να ψηφίσει και το θέμα με τις άσπρες γραμμές που υπάρχουν σε εκκρεμότητα, ώστε να «γίνει μια διαβάθμιση 25 ευρώ αν περάσεις την πρώτη γραμμή, 85 την δεύτερη και μετά τα 300 ευρώ, οπόταν είναι ένα ακόμη στοιχείο να βοηθήσει να απαλειφθεί αυτή η δικαιολογημένη εντύπωση του κόσμου ότι όλα γίνονται για το χρήμα».

Ο κύριος Μουσιούττας, αναφέρθηκε και στο βελάκι δεξιά στις διασταυρώσεις, υπογραμμίζοντας ότι με βάση τους σχεδιασμούς, εξετάζεται το ενδεχόμενο για «full green», δηλαδή να ανάβουν όλα τα πράσινα φώτα και για ευθεία και για τη στροφή, και ότι θα αυξηθεί επίσης ο χρόνος του πράσινου βέλους, καθώς το παράπονο των οδηγών είναι ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για το στρίψιμο.

«Αυτές οι ρυθμίσεις θα προκαλέσουν κάποια πρόσθετη κυκλοφοριακή συμφόρηση. Παρά να έχουμε τον κόσμο να ταλαιπωρείται, να συγχύζεται ή να νιώθει εγκλωβισμένος και εξαπατημένος, να διορθωθεί αυτό και να ξέρουν ότι θα υπάρχει μια πρόσθετη καθυστέρηση», ανέφερε εν κατακλείδι ο κύριος Μουσιούττας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

24 ΜΑΙΟΥ 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ